100 routes langs de mooiste steden van België

© iStockphoto

Historicus en reisjournalist Gunter Hauspie bezocht 32 steden: van Aarlen tot Turnhout en van Ieper tot Eupen en stippelde in iedere stad één of meer wandelingen en fietstochten uit, zowel voor sportieve als recreatieve fietsers.

België telt meer mooie steden dan Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven. Historicus en reisjournalist Gunter Hauspie bezocht er 32: van Aarlen tot Turnhout en van Ieper tot Eupen en stippelde in iedere stad één of meer wandelingen en fietstochten uit, zowel voor sportieve als recreatieve fietsers. Hij maakte er 50 fiches van die u los mee kunt nemen en schreef er een informatieboekje bij met een stadsportret.

Thuis kunt u in het boekje een leuke wandeling of fietstocht uitkiezen, alvast wat informatie op voorhand lezen, mooie foto’s gemaakt door de Gentse fotograaf Tim Heirman bekijken en dan op pad gaan met de juiste fiche onder de arm. Op iedere fiche vindt u behalve een uitgebreide beschrijving van de route een kaartje, informatie over de plekjes die u passeert en praktische dingen zoals de afstand en plaatsen waar u iets kunt eten of drinken. Het boek en de fiches zitten samen in één handige, stevige box. (MS)

Gunter Hauspie en Tim Heirman, ‘100 routes langs de mooiste steden van België’, uitgeverij Lannoo, 120 pagina’s en 50 losse fiches, 39,99 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content