Minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) maakte de cijfers kenbaar op het Forum Vakantieparticipatie in Kortrijk. De minister beloofde in 2013 heel wat initiatieven om dit project dichter te brengen bij zij die het nodig hebben.

"2012 was een recordjaar met 104.931 deelnemers, een stijging van vijf procent", opende Bourgeois met heuglijk nieuws. "In alle domeinen waren er meer vakantiegangers." Vooral de daguitstappen zijn in trek met 89.410 deelnemers. "We zijn met dit steunproject, een samenwerking tussen de overheid, de private sector, sociale organisaties en vrijwilligers, uniek in de wereld", vertelt de minister.

Rap op stap

Het project kan rekenen op de inspanningen van 1.200 sociale en lokale organisaties en 450 ondernemers. Bourgeois hoopt dat aantal nog op te drijven, maar hoopt vooral op een nog grotere vraag van de deelnemers. "Op dit moment wordt dit initiatief gepromoot binnen de organisaties, maar we willen ook diegene bereiken die geen lid zijn bij een organisatie", meent de minister.

Daarom zal er een nieuwe website komen, maar wordt ook het "rap op stap"-project dat momenteel enkel in Limburg loopt, uitgerold. "Deze sociale reisbureaus zullen er in 2013 ook in de rest van het land komen: in Ieper, Lokeren en Beersel. Maar er is ook al interesse vanuit Brussel", eindigde de minister met een primeur. (Belga/MS)

Minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) maakte de cijfers kenbaar op het Forum Vakantieparticipatie in Kortrijk. De minister beloofde in 2013 heel wat initiatieven om dit project dichter te brengen bij zij die het nodig hebben. "2012 was een recordjaar met 104.931 deelnemers, een stijging van vijf procent", opende Bourgeois met heuglijk nieuws. "In alle domeinen waren er meer vakantiegangers." Vooral de daguitstappen zijn in trek met 89.410 deelnemers. "We zijn met dit steunproject, een samenwerking tussen de overheid, de private sector, sociale organisaties en vrijwilligers, uniek in de wereld", vertelt de minister. Rap op stap Het project kan rekenen op de inspanningen van 1.200 sociale en lokale organisaties en 450 ondernemers. Bourgeois hoopt dat aantal nog op te drijven, maar hoopt vooral op een nog grotere vraag van de deelnemers. "Op dit moment wordt dit initiatief gepromoot binnen de organisaties, maar we willen ook diegene bereiken die geen lid zijn bij een organisatie", meent de minister. Daarom zal er een nieuwe website komen, maar wordt ook het "rap op stap"-project dat momenteel enkel in Limburg loopt, uitgerold. "Deze sociale reisbureaus zullen er in 2013 ook in de rest van het land komen: in Ieper, Lokeren en Beersel. Maar er is ook al interesse vanuit Brussel", eindigde de minister met een primeur. (Belga/MS)