Het Belgische topmodel speelt David Bowie in Dave, een Belgische hommage aan David Bowie. De prent gaat in première op het komende Filmfestival Gent.

Dave is een gezamelijk filmproject van Wim Reygaert en Soulwax/2 Many Dj's. Reygaert is frontman van het noise-rock-collectief Drums Are For Parades en werd als filmmaker reeds voor een Gouden Beer genomineerd voor zijn kortfilm Mompelaar. Zijn hommage aan de transformatiekunst van Bowie is tegelijk een aflevering van Radio Soulwax, het online radiostation van David en Stephen Dewaele, en omvat net als de vorige 22 afleveringen een uur.

Androgyne uitstraling

De rol van Bowie wordt gespeeld door Hannelore Knuts, die gekozen werd om haar androgyne uitstraling. Het 34-jarige Belgische topmodel maakte vorig jaar haar filmdebuut in The Invader van Nicolas Provost.

Dave wordt aangekondigd als een visueel experiment en is opgevat als een koortsdroom over het leven en werk van de eeuwige kameleon, die tot leven komt via geanimeerde platenhoezen. Het hoofdpersonage Dave is een door de tijd reizende privédetective die drie dubbelgangers moet uitschakelen.

Het is voorlopig niet bekend of de film ook in de Belgische bioscoopzalen te zien zal zijn. De ticketverkoop voor het Filmfestival Gent start op 26 september.

Wim Denolf

Het Belgische topmodel speelt David Bowie in Dave, een Belgische hommage aan David Bowie. De prent gaat in première op het komende Filmfestival Gent. Dave is een gezamelijk filmproject van Wim Reygaert en Soulwax/2 Many Dj's. Reygaert is frontman van het noise-rock-collectief Drums Are For Parades en werd als filmmaker reeds voor een Gouden Beer genomineerd voor zijn kortfilm Mompelaar. Zijn hommage aan de transformatiekunst van Bowie is tegelijk een aflevering van Radio Soulwax, het online radiostation van David en Stephen Dewaele, en omvat net als de vorige 22 afleveringen een uur. Androgyne uitstraling De rol van Bowie wordt gespeeld door Hannelore Knuts, die gekozen werd om haar androgyne uitstraling. Het 34-jarige Belgische topmodel maakte vorig jaar haar filmdebuut in The Invader van Nicolas Provost. Dave wordt aangekondigd als een visueel experiment en is opgevat als een koortsdroom over het leven en werk van de eeuwige kameleon, die tot leven komt via geanimeerde platenhoezen. Het hoofdpersonage Dave is een door de tijd reizende privédetective die drie dubbelgangers moet uitschakelen. Het is voorlopig niet bekend of de film ook in de Belgische bioscoopzalen te zien zal zijn. De ticketverkoop voor het Filmfestival Gent start op 26 september. Wim Denolf