Het Amerikaanse magazine Forbes heeft naar jaarlijkse gewoonte de lijst van de 100 meest invloedrijke vrouwen bekend gemaakt. Beyoncé prijkt in dat lijstje op de 17e plaats, een sterke stijging ten opzichte van 2012.

The World's 100 Most Powerful Women geeft aan welke vrouwen wereldwijd een sterke invloed hebben. De top tien bestaat uit politici, CEO's en de First Lady Michele Obama, met op nummer 1 Angela Merkel, maar er staan ook heel wat mensen uit de mode-en entertainment sector in de gerenommeerde lijst.

Zo staat de Amerikaanse zangeres Beyoncé op de 17e plaats en komt daarmee slechts 4 plaatsen achter Oprah Winfrey, de machtigste dame uit de entertainmentsector. Hiermee is ze ook een van de sterkste stijgers in de lijst van dit jaar.

Wetende dat de Britse Queen slechts op de 40e plaats komt, is het toch wel een opmerkelijke prestatie. Andere celebs in de lijst zijn Angelina Jolie (37), Anna Wintour (41), Lady Gaga (45), Miuccia Prada (58) en Gisele Bündchen (95).

Het is een druk jaar geweest voor Beyoncé, met een campagne voor H&M, een nieuwe tournee, een optreden tijdens de Super Bowl en tijdens de inauguratie van president Barack Obama. Klik hier voor de volledige lijst. (RDM)

Het Amerikaanse magazine Forbes heeft naar jaarlijkse gewoonte de lijst van de 100 meest invloedrijke vrouwen bekend gemaakt. Beyoncé prijkt in dat lijstje op de 17e plaats, een sterke stijging ten opzichte van 2012. The World's 100 Most Powerful Women geeft aan welke vrouwen wereldwijd een sterke invloed hebben. De top tien bestaat uit politici, CEO's en de First Lady Michele Obama, met op nummer 1 Angela Merkel, maar er staan ook heel wat mensen uit de mode-en entertainment sector in de gerenommeerde lijst. Zo staat de Amerikaanse zangeres Beyoncé op de 17e plaats en komt daarmee slechts 4 plaatsen achter Oprah Winfrey, de machtigste dame uit de entertainmentsector. Hiermee is ze ook een van de sterkste stijgers in de lijst van dit jaar. Wetende dat de Britse Queen slechts op de 40e plaats komt, is het toch wel een opmerkelijke prestatie. Andere celebs in de lijst zijn Angelina Jolie (37), Anna Wintour (41), Lady Gaga (45), Miuccia Prada (58) en Gisele Bündchen (95). Het is een druk jaar geweest voor Beyoncé, met een campagne voor H&M, een nieuwe tournee, een optreden tijdens de Super Bowl en tijdens de inauguratie van president Barack Obama. Klik hier voor de volledige lijst. (RDM)