Nieuw platform voor debuterende artiesten trapt feestelijk in gang

Dieter De Schutter © HET DEBUUT

HET DEBUUT, het gloednieuwe platform voor beginnende kunstenaars en creatieve ondernemers, gaat feestelijk van start op 22 oktober. Op de agenda van het lanceringsfeest staan een multidisciplinaire expositie en een afterparty met onder andere Oaktree.

Jonge wolven in de kunstwereld of creatieve sector vinden niet altijd een plek om gehoord of gezien te worden. Daar bedachten de oprichtsters van HET DEBUUT iets op. Het platform van Line Pillet en Eva Kestemont werd uitgekozen voor verdere begeleiding door BAAS, een Antwerpse organisatie die beginnende ondernemers begeleidt. Het groeide uit tot een platform dat creatieve ondernemers zowel artistiek als zakelijk begeleidt.

Het Debuut
Het Debuut© HET DEBUUT

Samen met vormgever Dieter De Schutter werken ze aan de realisatie van de bijhorende site en evenementen om zo veelbelovende debutanten extra in de schijnwerpers te zetten. Maar eerst: party! Op 22 oktober vieren ze de lancering in samenwerking met het Kunstenaars Ondersteunend Platform (KOP vzw), jeugdcentrum Kavka, coachingsprogramma BAAS en Stad Antwerpen.

Het belooft een leuke, feestelijke en boeiende lancering te worden. Op het programma staat een expositie van het werk van de eerste lading creatieve ondernemers en kunstenaars die het platform voorstelt aan het publiek. ’s Avonds worden de lichten gedimd en is het de beurt aan enkele opkomende dj’s.

De expo

Dieter De Schutter
Dieter De Schutter© HET DEBUUT

Tussen 16u en 22u maak je kennis met veelbelovende kunstenaars en creatieve ondernemers in de ruimtes van Kavka. Dat mag je in de breedste zin interpreteren: illustratoren, een edelsmid, designers, een leerbewerker, muzikaal talent en videokunst komen aan bod. Verwacht je niet aan een statische expo, live painting, muziekoptredens en een portrettekenaar leuken het feest op.

Party

Volledig in lijn van het concept, nodigt HET DEBUUT opkomend talent uit om de afterparty te voorzien. Als voorprogramma verschijnt Nacht Collectief met een live show, daarna nemen Avondlicht, Oaktree en Stil plaats achter de draaitafels.

Praktisch

Het volledige programma kan je op de Facebook-pagina van het evenement vinden.


Zaterdag 22 oktober Expo: van 16 tot 22u, gratis ingang

Afterparty: vanaf 22u30, 5 euro


Jeugdcentrum Kavka

Oudaan14

2000 Antwerpen

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content