Korte Keten zit in de lift

Steeds meer Belgen tonen interesse in de korte keten. Nieuwe, innovatieve ondernemers springen op de kar. Toch vragen velen zich nog af: "De korte keten, wat is dat?" We brengen je helemaal up-to-date en verklappen waar je moet zijn om ervan te proeven.

Weekendtip: feestelijke opening Japanse Tuin

Aan het begin van de lente opent de Japanse Tuin in Hasselt opnieuw haar deuren. Dat viert ze met een feestelijke opening op 31 maart. Overdag start de tentoonstelling '90 days of light'. 's Avonds speelt eenmalig het theaterconcert 'Kojiki' voor een beperkt publiek.

5x opvallend op Batibouw

De 60ste editie van Batibouw zit er al weer even op, maar sommige items krijgen we gewoonweg niet uit ons hoofd. Dit waren onze vijf hoogtepunten op de beurs.

Tiramisu op Italiaanse wijze

Je vindt hem ongetwijfeld terug bij de brasserie om de hoek, maar de echte, traditionele tiramisu eet je nog steeds bij de Italiaan of - met de juiste leermeester - in eigen keuken. Chef Antonio verklapt ons zijn recept van de authentieke dolce in COCINA, een stukje Italië in onze hoofdstad.

Spelen met balletjes

Hun speelse ronde vorm heeft iets aantrekkelijks en wereldwijd worden ze sinds mensenheugenis gedraaid. Balletjes zijn een van de oudste artisanale culinaire bereidingen en krijgen overal ter wereld een eigen invulling.

Nieuwsbrief

Het recentste nieuws over landelijke lifestyle in uw mailbox? Abonneer u op de nieuwsbrief van Nest.