De open brief die Bethann Hardison in 2013 schreef aan modeontwerpers was broodnodig. Door de schuldigen bij naam te noemen, werden er al heel wat meer modellen die niet van westerse origine zijn gecast in runway shows. De boodschap kwam aan, maar we mogen niet op onze lauweren rusten.

In onderstaande video gaat Liz Plank van Mic op onderzoek uit. Ze gaat na of de mode-industrie inderdaad diversiteit predikt zoals de hashtags doen vermoeden. Niet alleen de catwalk wordt onder de loep genomen, ook modemagazines krijgen een kritische analyse.

(LP)

De open brief die Bethann Hardison in 2013 schreef aan modeontwerpers was broodnodig. Door de schuldigen bij naam te noemen, werden er al heel wat meer modellen die niet van westerse origine zijn gecast in runway shows. De boodschap kwam aan, maar we mogen niet op onze lauweren rusten. In onderstaande video gaat Liz Plank van Mic op onderzoek uit. Ze gaat na of de mode-industrie inderdaad diversiteit predikt zoals de hashtags doen vermoeden. Niet alleen de catwalk wordt onder de loep genomen, ook modemagazines krijgen een kritische analyse. (LP)