Soldenperiode kent matige start

© belga

De winterkoopjes gingen dinsdag van start met fikse kortingen van 50 tot 70 procent. Door het slechte weer bleef de verwachte stormloop echter uit.

De winterkoopjes gingen dinsdag van start met fikse kortingen van 50 tot 70 procent. Door het slechte weer bleef de verwachte stormloop echter uit.

Het stormachtige weer schrikte wellicht de grote massa af om zich richting de winkelstraten te begeven. Vooraf verwachtte het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen nochtans een heuse stormloop door de opmerkelijk grotere stock dan vorig jaar als gevolg van het warme najaar en de crisis.

Door deze crisis vreest de helft van de Belgen namelijk dat hun koopkracht dit jaar zal afnemen. Dat blijkt uit een ondervraging van handelsfederatie Comeos op de eerste dag van de solden. Comeos stelt vast dat de koopjes als oplossing gezien worden voor de crisis, en dat steeds meer Belgen hun aankopen tot de koopjesperiode uitstellen.

Jonge gezinnen

Het is volgens Comeos-woordvoerder Peter Vandenberghe vooral de leeftijdscategorie van 20 tot 35 jaar, met name de jonge gezinnen, die op grote kortingen rekent en van plan is om met minder geld toch wat meer waren in huis te halen.

Opvallend tot slot is volgens Comeos dat de Belg zich steeds beter op de koopjes voorbereidt. Zo worden de dagen voor de koopjes kledingstukken al gekeurd en gepast. “Maar het verkennen gebeurt ook online. Vooral jongeren maken een eerste selectie via webwinkels, om de kledingstukken dan in de winkel te gaan passen en kopen”, besluit Vandenberghe. (Belga/VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content