Al bij de eerste klik straalt La Belle Échoppe die typische Franse finesse uit. Een katoenen ruitjeskleedje hier, een savon de Marseille daar. De selectie is beperkt, maar uitstekend.

"Het idee voor deze webshop groeide voort uit onze observatie dat veel modelabels en winkels de focus leggen op 'made in USA' of 'made in UK'", vertelt Laurent Meyrignac van La Belle Échoppe. "Wij zijn op zoek gegaan naar vakmensen die nog steeds iconische Franse items - zoals espadrilles, zeepjes en Bretoense jumpers - produceren in ons land."

Zoeken op regioBezoekers van de e-shop kunnen zelfs spullen zoeken op regio. "Zo kunnen we de mensen laten zien dat, hoewel de meeste Franse modemerken niet meer in Frankrijk zelf produceren, ons land nog heel wat te bieden heeft", aldus Meyrignac.

Ook wij kunnen een graantje meepikken van het Franse erfgoed, want La Belle Échoppe verscheept ook naar België. Voor de herfst maken overigens al een aantal nieuwe merken hun opwachting. Een webshop om in de gaten te houden dus.

Vincent Fobelets

Al bij de eerste klik straalt La Belle Échoppe die typische Franse finesse uit. Een katoenen ruitjeskleedje hier, een savon de Marseille daar. De selectie is beperkt, maar uitstekend. "Het idee voor deze webshop groeide voort uit onze observatie dat veel modelabels en winkels de focus leggen op 'made in USA' of 'made in UK'", vertelt Laurent Meyrignac van La Belle Échoppe. "Wij zijn op zoek gegaan naar vakmensen die nog steeds iconische Franse items - zoals espadrilles, zeepjes en Bretoense jumpers - produceren in ons land." Zoeken op regioBezoekers van de e-shop kunnen zelfs spullen zoeken op regio. "Zo kunnen we de mensen laten zien dat, hoewel de meeste Franse modemerken niet meer in Frankrijk zelf produceren, ons land nog heel wat te bieden heeft", aldus Meyrignac. Ook wij kunnen een graantje meepikken van het Franse erfgoed, want La Belle Échoppe verscheept ook naar België. Voor de herfst maken overigens al een aantal nieuwe merken hun opwachting. Een webshop om in de gaten te houden dus. Vincent Fobelets