'Wat Yves Saint Laurent verwezenlijkt heeft de voorbije vier jaar representeert een uniek hoofdstuk in de geschiedenis van het modehuis', aldus François-Henri Pinault, de CEO van Kering. De CEO prijst Hedi Slimane voor deze ommezwaai van het merk. 'Ik ben Hedi Slimane en zijn team dankbaar voor het nieuwe pad dat ze met YSL hebben bewandeld, wat het legendarische merk een lang leven geschonken heeft.'

Francesca Bellettini, chief executive van YSL, sluit zich hierbij aan: 'De directie van de voorbije vier jaar representeert een stevige vestiging voor het merk om op verder te bouwen.'

Opvolging

Er wordt verwacht dat de Belgisch-Italiaanse ontwerper Anthony Vaccarello Slimane zal opvolgen. Op 1 mei zou hij al van start gaan om op tijd klaar te zijn voor de SS17 shows in Parijs.

De 33-jarige Vaccarello zou de vierde prêt-à-porter ontwerper worden bij YSL. De legendarische Yves Saint Laurent ging op pensioen in 2002. Hij gaf de fakkel door aan Alber Elbaz, die op zijn beurt werd opgevolgd door Tom Ford. De derde opvolger was Hedi Slimane, die het merk een nieuwe en lucratieve wending gaf. YSL is een van de snelst groeiende modemerken in Europa.

Hedi Slimane stuurde recent nog nieuwe campagnebeelden de wereld in met onder meer Jane Birkin en Cara Delevingne.

(LP)

'Wat Yves Saint Laurent verwezenlijkt heeft de voorbije vier jaar representeert een uniek hoofdstuk in de geschiedenis van het modehuis', aldus François-Henri Pinault, de CEO van Kering. De CEO prijst Hedi Slimane voor deze ommezwaai van het merk. 'Ik ben Hedi Slimane en zijn team dankbaar voor het nieuwe pad dat ze met YSL hebben bewandeld, wat het legendarische merk een lang leven geschonken heeft.'Francesca Bellettini, chief executive van YSL, sluit zich hierbij aan: 'De directie van de voorbije vier jaar representeert een stevige vestiging voor het merk om op verder te bouwen.' OpvolgingEr wordt verwacht dat de Belgisch-Italiaanse ontwerper Anthony Vaccarello Slimane zal opvolgen. Op 1 mei zou hij al van start gaan om op tijd klaar te zijn voor de SS17 shows in Parijs. De 33-jarige Vaccarello zou de vierde prêt-à-porter ontwerper worden bij YSL. De legendarische Yves Saint Laurent ging op pensioen in 2002. Hij gaf de fakkel door aan Alber Elbaz, die op zijn beurt werd opgevolgd door Tom Ford. De derde opvolger was Hedi Slimane, die het merk een nieuwe en lucratieve wending gaf. YSL is een van de snelst groeiende modemerken in Europa. Hedi Slimane stuurde recent nog nieuwe campagnebeelden de wereld in met onder meer Jane Birkin en Cara Delevingne.(LP)