Het Amerikaanse modehuis heeft zijn steun verleend aan de 'Vans Custom Competitie' met een zelfontworpen one-of-a-kind sneaker.

Het Californische schoenenmerk Vans is niet vies van samenwerkingen met andere ontwerpers. Denk maar aan de luipaardsneakers van Kenzo of de Hello Kitty-uitvoeringen die ze ontworpen hebben. Dit keer is het geen gewone samenwerking, maar eentje voor het goede doel samen met het Amerikaanse modehuis Rodarte.

Het project is een wedstrijd waarbij jongeren uit de VS creatief mogen zijn in het ontwerpen van Vans sneakers. De winnaar krijgt maar liefst 50.000 dollar om te schenken aan een lokaal kunstprogramma naar keuze.

Rodarte is vooral bekend om zijn vrouwelijke silhouetten en van de kostuums in de film 'Black Swan'. Met deze samenwerking bewijst het modehuis dat het ook stoere sneakers kan ontwerpen. Het resultaat van de designerzusjes Kate en Laura Mulleavy van Rodarte is een effen witte gymp die versierd is met kleine gouden en groene pailletten. (YM)

Het Amerikaanse modehuis heeft zijn steun verleend aan de 'Vans Custom Competitie' met een zelfontworpen one-of-a-kind sneaker. Het Californische schoenenmerk Vans is niet vies van samenwerkingen met andere ontwerpers. Denk maar aan de luipaardsneakers van Kenzo of de Hello Kitty-uitvoeringen die ze ontworpen hebben. Dit keer is het geen gewone samenwerking, maar eentje voor het goede doel samen met het Amerikaanse modehuis Rodarte. Het project is een wedstrijd waarbij jongeren uit de VS creatief mogen zijn in het ontwerpen van Vans sneakers. De winnaar krijgt maar liefst 50.000 dollar om te schenken aan een lokaal kunstprogramma naar keuze. Rodarte is vooral bekend om zijn vrouwelijke silhouetten en van de kostuums in de film 'Black Swan'. Met deze samenwerking bewijst het modehuis dat het ook stoere sneakers kan ontwerpen. Het resultaat van de designerzusjes Kate en Laura Mulleavy van Rodarte is een effen witte gymp die versierd is met kleine gouden en groene pailletten. (YM)