Vorig jaar al maakte Sports Illustrated in haar jaarlijkse badpakkenspecial komaf met het stereotype beeld van de perfecte vrouw. Exit de systematische keuze voor modellen met perfecte maten en vormen à la Tyra Banks, Heidi Klum en Elle Macpherson.

Voor het eerst in de geschiedenis van het blad ging de hoofdrol in een advertentiepagina - van Swimsuitsforall - naar een plus-size model, met name Ashley Graham. Daarmee wil het magazine zelfverzekerde, sexy vrouwen van verschillende lichaamstypes en leeftijden in de verf zetten, zoals het hoort.

Dit jaar gaat het magazine nog een stapje verder en zet het Graham op de cover, een grote primeur. 'Ik dacht dat Sports Illustrated een risico had genomen door een meisje van mijn omvang in het binnenwerk van het magazine te plaatsen, maar mij op de cover zetten?! Dat had ik nooit gedacht', zegt Graham. 'Ze doorbreken nu niet alleen grenzen, ze bepalen nu de standaard. Dit is gewoon fantastisch.'

Graham oordeelt dat het niet enkel een persoonlijke krachttoer is, maar ook een overwinning van de hele maatschappij, van alle vrouwen met een maatje meer. 'Meisjes die onzeker zijn over hun lichaam, die zich dik voelen, die cellulitis hebben, die dingen hebben die overal hangen te bengelen... Ik heb het als kind allemaal gekend. Ik had niemand met mijn maten en vormen om naar op te kijken. Ik hoop dat ik nu kan aantonen dat je dat kunt overwinnen en dat de maatschappij je daarvoor niet moet afschrijven. Vrouwen moeten niet langer op hun uiterlijk beoordeeld worden.'

De cover halen van Sports Illustrated is doorgaans weggelegd voor de top van de glamourmodellenwereld. Dat Graham mee de voorpagina siert is dus een echte stunt. Ronda Rousey en Hailey Clauson zijn de twee andere modellen die op de cover staan. Het is de eerste keer dat het blad drie verschillende covers van de badpakkenspecial lanceert.

Sports Illustrated tekende overigens nog voor een andere primeur. Swimsuitsforall, een merk dat zich richt op alle vormen, maten én leeftijden, verscheen met advertentieruimte in de nieuwe special. Naast Graham, die ook hier voor de lens verscheen, kreeg ook de 56-jarige Nicola Griffin een mooie shooting. Ze is daarmee het oudste model ooit in de badpakkenspecial.

Griffin, met lange grijzen, poseert met goudkleurige bikini. Het is een shooting die ook letterlijk glinstert.

Bekijk de making of van de fotosessie.

Vorig jaar al maakte Sports Illustrated in haar jaarlijkse badpakkenspecial komaf met het stereotype beeld van de perfecte vrouw. Exit de systematische keuze voor modellen met perfecte maten en vormen à la Tyra Banks, Heidi Klum en Elle Macpherson. Voor het eerst in de geschiedenis van het blad ging de hoofdrol in een advertentiepagina - van Swimsuitsforall - naar een plus-size model, met name Ashley Graham. Daarmee wil het magazine zelfverzekerde, sexy vrouwen van verschillende lichaamstypes en leeftijden in de verf zetten, zoals het hoort. Dit jaar gaat het magazine nog een stapje verder en zet het Graham op de cover, een grote primeur. 'Ik dacht dat Sports Illustrated een risico had genomen door een meisje van mijn omvang in het binnenwerk van het magazine te plaatsen, maar mij op de cover zetten?! Dat had ik nooit gedacht', zegt Graham. 'Ze doorbreken nu niet alleen grenzen, ze bepalen nu de standaard. Dit is gewoon fantastisch.'Graham oordeelt dat het niet enkel een persoonlijke krachttoer is, maar ook een overwinning van de hele maatschappij, van alle vrouwen met een maatje meer. 'Meisjes die onzeker zijn over hun lichaam, die zich dik voelen, die cellulitis hebben, die dingen hebben die overal hangen te bengelen... Ik heb het als kind allemaal gekend. Ik had niemand met mijn maten en vormen om naar op te kijken. Ik hoop dat ik nu kan aantonen dat je dat kunt overwinnen en dat de maatschappij je daarvoor niet moet afschrijven. Vrouwen moeten niet langer op hun uiterlijk beoordeeld worden.'De cover halen van Sports Illustrated is doorgaans weggelegd voor de top van de glamourmodellenwereld. Dat Graham mee de voorpagina siert is dus een echte stunt. Ronda Rousey en Hailey Clauson zijn de twee andere modellen die op de cover staan. Het is de eerste keer dat het blad drie verschillende covers van de badpakkenspecial lanceert. Sports Illustrated tekende overigens nog voor een andere primeur. Swimsuitsforall, een merk dat zich richt op alle vormen, maten én leeftijden, verscheen met advertentieruimte in de nieuwe special. Naast Graham, die ook hier voor de lens verscheen, kreeg ook de 56-jarige Nicola Griffin een mooie shooting. Ze is daarmee het oudste model ooit in de badpakkenspecial. Griffin, met lange grijzen, poseert met goudkleurige bikini. Het is een shooting die ook letterlijk glinstert.Bekijk de making of van de fotosessie.