Het gekende borduurwerk van Olympia Le-Tan springt tot leven in dit prachtige stop-motion animatiesprookje, dat de ontwerpster creëerde samen met filmmaker Spike Jonze.

De Franse ontwerpster Olympia Le-Tan is gekend voor haar geborduurde boekencovers en hierop geïnspireerde handtassen. Handtassen die overigens al gesignaleerd werden aan de arm van menige celebrity, we denken aan Natalie Portman en Clemence Poesy.

De stop-motion animatiefilm die de designer maakte met Spike Jonze - de regisseur van onder meer Where The Wild Things Are - speelt zich af in de bekende Parijse boekenwinkel Shakespeare and Company. Daar zijn we getuige van de liefdesaffaire tussen het skelet van Macbeth en zijn dappere geliefde, beter bekend als Mina Harker uit Dracula.

Het animatiefilmpje kreeg de naam 'Mourir Auprès de Toi', vrij vertaald als 'sterven naast jouw zijde'. De vilten decors en 'acteurs' werden allemaal handgemaakt door Le-Tan zelf. Een making-off kan je hier bekijken.

Spike Jonze: Mourir Auprès de Toi on Nowness.com.

Vincent Fobelets

Het gekende borduurwerk van Olympia Le-Tan springt tot leven in dit prachtige stop-motion animatiesprookje, dat de ontwerpster creëerde samen met filmmaker Spike Jonze. De Franse ontwerpster Olympia Le-Tan is gekend voor haar geborduurde boekencovers en hierop geïnspireerde handtassen. Handtassen die overigens al gesignaleerd werden aan de arm van menige celebrity, we denken aan Natalie Portman en Clemence Poesy. De stop-motion animatiefilm die de designer maakte met Spike Jonze - de regisseur van onder meer Where The Wild Things Are - speelt zich af in de bekende Parijse boekenwinkel Shakespeare and Company. Daar zijn we getuige van de liefdesaffaire tussen het skelet van Macbeth en zijn dappere geliefde, beter bekend als Mina Harker uit Dracula. Het animatiefilmpje kreeg de naam 'Mourir Auprès de Toi', vrij vertaald als 'sterven naast jouw zijde'. De vilten decors en 'acteurs' werden allemaal handgemaakt door Le-Tan zelf. Een making-off kan je hier bekijken. Spike Jonze: Mourir Auprès de Toi on Nowness.com.Vincent Fobelets