Zwart en wit krijgen hoofdrol bij Ann Demeulemeester

De nieuwe wintercollectie van Ann Demeulemeester werd gecreëerd rond twee kleuren: wit en zwart. De ontwerpster wist een heel verhaal op te bouwen rond deze tinten, zonder ook maar één moment te gaan vervelen.


Op de tonen van Nick Cave kwam het legertje modellen van Ann Demeulemeester de witte catwalk op. De silhouetten zijn wit, zwart of een combinatie van beide kleuren. De meeste ontwerpen zijn lang, zo zien we lange rechte jassen, brede zwarte broeken, lange witte/engelachtige jurken, en er worden verschillende lagen met elkaar gecombineerd. Er wordt ook gespeeld met het vormelijke aspect van de rechtlijnige kleding, om het ‘klassieke’ te doorbreken. Daarnaast zien we ook dat Demeulemeester experimenteert met splitten. Dit zowel in rokken als in lange blouses/jurken.

De wintercollectie wordt enerzijds gekenmerkt door de kleur wit, die engelachtig en onschuldig aandoet. Zwart daarentegen is een ‘harde’ kleur en staat voor rock’n roll. Demeulemeester wist deze twee tinten, die we overal terugzagen ook in de aankleding van de zaal, wonderwel en perfect met elkaar de combineren waardoor de collectie iets weg had van ‘ingetogen rock ’n roll’ of ‘cleane grunge’, dit ook in combinatie met de accessoires en de verschillende lagen kleding.

Opvallende accessoires zijn de hoeden met twee uitstekende veren, de brede zwarte riemen en de zwarte laarzen. Deze laarzen zijn erg mannelijk en steken soms af tegen de witte, zachte stoffen van de kleding. Toch vormt deze combinatie een geheel en herkennen we hier de stijl van de ontwerpster helemaal in.

Met deze nieuwe wintercollectie wist Ann Demeulemeester nogmaals te benadrukken hoe uniek haar stijl is en hoe tijdloos haar ontwerpen zijn. We zijn alvast erg onder de indruk!

Laura Van Roey vanuit Parijs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content