Zal Hedi Slimane Karl Lagerfeld opvolgen bij Chanel?

Hedi Slimane na de Spring/Summer 2013 show voor Saint Laurent © REUTERS

Tijdens de presentatie van de Chanel Cruise Collection 2017 werd een hardnekkig gerucht weer van onder het stof gehaald: Karl Lagerfeld zou zijn opvolger aan het klaarstomen zijn.

Na Raf Simons, Anthony Vaccarello, Demna Gvasalia en Stefano Pilati is de stoelendans der mode nog niet afgelopen. Nog steeds trappelend in het midden van de kring staat immers Hedi Slimane, die begin april het iconisch Franse modehuis Yves Saint Laurent – door hem omgedoopt tot Saint Laurent Paris – verliet. Over diezelfde Slimane gonsden er tijdens de internationale modeweken al geruchten dat hij Karl Lagerfeld zou opvolgen wanneer de ondertussen toch al tweeëntachtigjarige peetvader van Chanel besluit de handdoek in de ring te gooien. Karl Lagerfeld zélf heeft deze geruchtenmolen nu een extra duw gegeven door op het einde van de presentatie van de Chanel-cruisecollectie in Cuba op de catwalk te verschijnen in een jasje van Slimane voor Saint Laurent.

Ook de officieuze instagramaccount van Lagerfelds kat Choupette stookt het vuur wat aan:

Dat geeft de originele roddel in ieder geval een andere draai: Slimane zou de allereerste standalone mannencollectie voor Chanel ontwerpen, waar hij in de ideale stoel zit om Lagerfeld op te volgen wanneer daar nood aan is. Beide ontwerpers uitten eerder al bewondering voor elkaars werk. Sterker nog: in 2004 verklaarde Lagerfeld aan de Britse krant Telegraph dat hij besloten had om af te vallen zodat hij in de smal gesneden herenkostuums van Dior Homme, toen ontworpen door Hedi Slimane, kon passen.

Hoewel het bijna niet voor te stellen is na 33 jaar aan het hoofd van Chanel zal Lagerfeld toch rekening moeten houden met zijn leeftijd. Zelf een vervanger kunnen begeleiden en klaarstomen is in dat geval nog altijd het best case scenario.

Chanel, Lagerfeld noch Slimane hebben bovenstaande al bevestigd, maar waar rook is, wordt doorgaans ergens een sigaar opgestoken om een nieuw contract te bezegelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content