Wat mannen best niet dragen op het werk tijdens een zomerdag

Waar we gisteren nog uitgebreid de zomerse werkgarderobe van de vrouw hebben besproken, is het vandaag aan de mannen. Wat kunnen zij best in hun kleerkast laten hangen om te gaan werken?

Waar we gisteren nog uitgebreid de zomerse werkgarderobe van de vrouw hebben besproken, is het vandaag aan de mannen. Wat kunnen zij best in hun kleerkast laten om te gaan werken?

Zich kleden op zomerse dagen is een dilemma voor veel vrouwen. Mannen staan daar allemaal iets minder bij stil, maar we denken dat het soms niet slecht zou zijn als ze even zouden stilstaan bij hun zomerse garderobe. Dan hoeven we enkele ‘fashion errors’, die zoveel pijn doen aan onze ogen, nooit meer te zien.

We lijsten even de absolute dont’s even op:

– Geen slippers onder een kostuum: net als voor vrouwen, zijn slippers ook voor mannen absoluut verboden op de werkvloer. Zeker in combinatie met een kostuum, is dit af te raden. Het kan dan best wel heel gemakkelijk zijn en fris aan de voeten, toch denken we dat geen enkele man wegkomt met dit soort van schoeisel. En het zicht van een slipper onder een kostuum is echt gewoon een grote ‘no no’.

– Wat met de korte broek? Het eeuwige dilemma van de korte broek, kan dit of kan dit niet op de werkvloer? Het dragen van een korte broek is geen schande, maar je moet gewoon aanvoelen op jouw werk of het als gepast beschouwd wordt of niet. Op zich zijn er tal van mooie, korte broeken die je moeiteloos met een hemd kan combineren en een tof paar sneakers. Wat je best kan doen is aftoetsen op je werk of het aanvaard is of niet.

– Onderhemdjes blijven in de kast: het fameuze ‘marcelleke’ is bijzonder aangenaam op een warme en zwoele zomeravond, maar minder geschikt voor op het werk. Om een BBQ in gang te steken of te rijden op een Vespa, dan snappen we perfect het nut van een wit onderhemdje. Maar op het werk is dit gewoon ‘not done’. Dit kledingstuk straalt teveel nonchalance uit, dat het lijkt alsof je werk een vakantie is. En dat geeft een niet al te beste indruk.

– Geen sandalen (met of zonder sokken) naar het werk: we kunnen niet duidelijk genoeg zeggen hoe FOUT het is om sandalen te dragen en we vallen bijna neer wanneer we iemand zien rondlopen met sokken, vaak witte exemplaren, in sandalen. Het heeft langs de ene kant iets hilarisch, maar langs de andere kant is het ook zo fout. Dus als je één iets van dit artikel moet onthouden is dat je nooit meer sokken mag dragen in je sandalen.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content