Video: Modelabel Eckhaus Latta vervaagt grens tussen mode en experimentele film

Eckhaus Latta © -

Mike Eckhaus en Zoe Latta staan niet alleen bekend om hun excentrieke ontwerpen, ook hun shows en campagnes zijn verre van standaard. Hun nieuwste campagnevideo oogt als een experimentele kortfilm waarin gerookte zalm, manen in jurken en de oceaan een speciale rol spelen.

In de kortfilm worden de ontwerpen van FW15 voorgesteld. Toch gaat onze aandacht niet enkel naar de kleren. Duitse filmmaker Alexa Karolinski regisseerde de kortfilm ‘Roach’. Het is al de achtste samenwerking tussen Karolinski en het ontwerpersduo Eckhaus Latta.

De video kabbelt voort als een poëtische memoire. Op de tonen van een compositie van Dev Hynes bladeren de beelden voorbij. Een gedicht, dat geschreven werd door de ontwerpers, wordt voorgelezen door artieste Nora Slade. Ook de modellen zijn niet standaard, maar mode- en kunstfiguren uit New York.

Wat de beelden van een naakte man bedolven onder gerookte zalm, galopperende zebra’s of de oceaan gezien door een holte in de neus nu precies te maken hebben met de collectie kunnen we niet meteen duiden, maar de sfeer toont meteen aan wat voor originele zielen de ontwerpers hebben.

Ook hun shows lijken meer op performances dan op de klassieke modeshow die we gewoon zijn. Ze sturen een combinatie van professionele modellen en vrienden de catwalk op en nodigen artiesten uit om live muziek te maken.

Een frisse wind door de mode of totale gekken? Oordeel vooral zelf.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

One night I laid in bed and listened to you cry on the other side of the wall as you watched an entire season of Mad Men until the sun came up.

Your cursor on the white brick wall.

It was like living on an island

The cars stuck in traffic in the near distance of the onramp

Loosing sight of a private life

You painted your bedroom with like a green screen with the hope of being elsewhere

Some weeks we wouldn’t leave the house

Watching the neighbors chihuahua out the window mount a fallen branch of pine in crow pose wondering: “What does it feel like to wake up as him?

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content