Véronique Branquinho stopt bij Delvaux

In december 2011 stopt de samenwerking tussen Delvaux en Véronique Branquinho. “Na twee jaar is het tijd voor iets anders. Ik verlaat het bedrijf in onderlinge overeenkomst”, zegt Branquinho.

In december 2011 stopt de samenwerking tussen Delvaux en Véronique Branquinho. “Na twee jaar is het tijd voor iets anders. Ik verlaat het bedrijf in onderlinge overeenkomst”, zegt Branquinho, die in 2009 werd aangesteld als creatief directeur van het Belgische lederwarenmerk.

De aankondiging komt er enkele dagen nadat bekend raakte dat Delvaux is overgekocht door Fung Brands Limited, een privé-investeringsfirma uit Hongkong.

Goede verstandhouding“We zijn allebei aan een nieuw hoofdstuk toe. Na vijf vruchtbare en intensieve seizoenen samen, gaan we in goede verstandhouding uiteen. Ik heb bij Delvaux mooie dingen kunnen doen”, zegt Branquinho. “Het is ook te vroeg om over andere plannen te praten.”

In september komt de lingeriecollectie uit die Branquinho als gastdesigner ontwierp voor Marie Jo L’Aventure. Daarnaast ontwerpt ze haar eigen schoenenlijn, en een capsulecollectie voor Camper. Ze werkt ook aan kostuums voor een samenwerking met de Belgische band Dez Mona, die momenteel repeteert voor Sága, een muziekopera.

Elke Lahousse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content