Verlaat de rechterhand van Galliano Dior?

Dat beweert Stephen Jones althans in een interview op de website van The Daily Telegraph.

De Britse hoedenontwerper Stephen Jones beweert dat Bill Gaytten, de voormalige rechterhand van John Galliano, zijn interimjob als creatief directeur bij het Franse modehuis Dior zal opgeven. Dat staat in een interview op de website van The Daily Telegraph. “Voor zover ik weet, gaat Bill naar Galliano”, vertelt de Britse hoedenontwerper aan The Daily Telegraph. “Hij is daar al creatief directeur, dus hij zal zich voortaan enkel nog op Galliano en niet langer op Dior richten”. Een jaar geleden ontsloeg het Franse modehuis haar hoofdontwerper John Galliano, nadat die laatste de internationale media gehaald had met enkele antisemitische uitspraken. Daarop werd Bill Gaytten, de rechterhand van Galliano, opgezadeld met de interim functie van creatief directeur.

Een afschuwelijke taak

Volgens Stephen Jones nam Bill Gaytten de functie met veel tegenzin op zich. “Hij kreeg die afschuwelijke taak toebedeeld zonder dat hij dat in de eerste plaats zelf wilde”, vertelt de Britse hoedenontwerper aan The Daily Telegraph. Daar voegt hij nog aan toe dat Bill Gaytten helemaal geen diva-ontwerper wil zijn. “Hij is een aardige kerel en hij zal veel langer meegaan als hij enkel voor Galliano werkt”.

Eén jaar en twee modeseizoen na het ontslag van Galliano haalde Dior de Belgische modeontwerper Raf Simons binnen als hoofdontwerper. Raf Simons geeft er zijn functie als creatief directeur van het Duitse modehuis Jil Sander voor op. Stephen Jones wacht de eerste collectie van Raf Simons voor Dior in volle spanning af. “We hadden al heel vaak met elkaar gesproken, vooraleer we de samenwerking aangingen”, beweert de Britse ontwerper. Daarmee doelt hij op de zwarte en witte beanie met vooraan een gaasje die hij voor de zomercollectie van Jil Sander ontwierp. Of de geruchten kloppen, valt verder nog af te wachten.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content