Trendy ziekenhuisschorten zijn mentale ondersteuning voor zieke kinderen

© Ward+Robe

Elke dag hetzelfde moeten aandoen is niet bepaald bevorderend voor je humeur, elke dag een ziekenhuisschort moeten aandoen is helemaal vernietigend. Wie dacht dat doodzieke kinderen echt wel andere zorgen aan hun kop hebben dan wat ze om hun lijf hebben hangen moet onderstaande video bekijken.

Alsof in het ziekenhuis liggen nog niet erg genoeg is, krijg je meestal ook nog eens een ziekenhuisschort voorgebonden die gedurende je verblijf dienst moet doen als jurk, broek, t-shirt, én jas. Vaak zijn het niet bepaald de hipste dessins die deze praktische katoenen lappen stof sieren: vaalblauwe streepjes, muntgroene spikkels of – als je geluk hebt- roze bolletjes maken op dat moment je garderobe.

Zeker voor tieners, die zich maar wat graag profileren via hun uiterlijk, kan zo’n deprimerend schort extra spreekwoordelijk zout in de wonde zijn – zeker wanneer ze weken of zelfs maanden gedoemd zijn tot deze vale kledingkeuze.

Vandaar dat verschillende modeontwerpers in zee zijn gegaan met de Canadese vzw Starlight Children’s Foundation. Voor het project dat ze voor de handigheid Ward+Robes hebben getiteld ontwierpen ze verschillende soorten ziekenhuisschorten zodat kinderen weer een beetje het gevoel hebben dat ze zichzelf kunnen zijn, en meer zijn dan gewoon “ziek”.

Ward+Robes werd gelanceerd in een ziekenhuis in Ontario, maar de organisatie hoopt dat hun project ook andere landen kan inspireren. Wie onderstaande video bekijkt snapt vast waarom.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content