Shortlist Max Mara Art Prize for Women bekendgemaakt

Emma Hart, laureate van de 2015-2017 editie, in het atelier voor haar werk Mamma Mia! © Max Mara Art Prize For Women

Iedere twee jaar vestigt modelabel Max Mara in samenwerking met de Whitechapel Gallery de aandacht op een vrouwelijke kunstenares wiens werk onderbelicht wordt in het traditionele circuit.

Vrouwen zijn nog steeds bijzonder ondervertegenwoordigd in de kunstsector en daar wil onder andere modemerk Max Mara verandering in brengen. In 2005 richtte het label in samenwerking met de Britse Whitechapel Gallery de Max Mara Art Prize for Women op – een tweejaarlijke prijs die bedoeld is om (Britse) vrouwelijke kunstenaars een duwtje in de rug en een plek in de spotlight te geven.

De laureate krijgt een half jaar lang een artist residency voor haarzelf en haar eventuele gezin in Italië waar ze zich op nieuw werk kan toeleggen. Dit werk wordt dan weer voorgesteld tijdens een grote solo-tentoonstelling in de Londense Whitechapel Gallery en de Collezione Maramotti in Reggio Emilia, Italië. Op dit moment krijgt ‘Mamma Mia!’, de nieuwste collectie van de vorige winnares Emma Hart, er een podium.

Voor 2017-2019 hebben Helen Cammock, Céline Condorelli, Eloise Hawser, Athena Papadopoulos, Lis Rhodes en Mandy El-Sayegh een plekje op de shortlist weten te bemachtigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content