Recycleer je kleding bij Arket

Breng je afgedankte kleding & textiel binnen bij Arket © GF

Vanaf eind april start Arket met een recyclage-oplossing in al haar winkels. Klanten kunnen afgedankt textiel, schoenen en productverpakkingen afleveren in een vestiging van de keten.

Het Zweedse merk maakt deel uit van de H&M-groep, die wil inzetten op circulaire economie. Recycleren van afgedankte kledij hoort bij die aanpak. Vanaf eind april kunnen klanten oude kleding, huishoudtextiel, schoenen en zelfs productverpakkingen – van eender welk merk – droppen in de winkels van Arket.

Afhankelijk van de staat van de items, wordt er een oplossing gezocht door I:Collect, de recyclagepartner van de H&M-groep. Het recyclagebedrijf sorteert de afgedankte producten in drie categorieën: Rewear, Reuse & Recyle.

Kleding die nog gedragen kan worden, wordt op de tweedehandsmarkt verder verkocht. Versleten items worden vermaakt tot andere producten (zoals poetsdoeken) en wanneer er echt niets meer te redden valt, worden de vezels gebruikt om isolatiemateriaal of nieuw textiel van te maken. Wat je ook doet, gooi nooit kleding in de vuilnisbak.

Ook bij H&M, & Other Stories en Monki kan je oude kleding afleveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content