Ralph Lauren niet langer topman van eigen modehuis

Ralph Lauren © REUTERS

Ralph Lauren stopt als topman van zijn eigen modehuis. Dat maakte de 75-jarige Amerikaanse modeontwerper en zakenman bekend in een interview met The New York Times.

De Zweed Stefan Larsson neemt de dagelijkse leiding van Ralph Lauren over. Hij bekleedde eerder bestuursfuncties bij de Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) en bij Old Navy, het budgetmerk van Gap. Lauren blijft zich als voorzitter van de onderneming wel met de dagelijkse gang van zaken bemoeien. Hij wordt daarnaast “chief creative officer” van het bedrijf dat hij in de jaren zestig van de vorige eeuw oprichtte. Larsson zal vanaf november officieel in functie zijn.

“Wanneer ze dingen beginnen te ontwerpen die ik niet meer snap, neem ik ontslag”, aldus Lauren. Maar in eerste instantie ziet hij de samenwerking met Larsson “een partnerschap”.

Lauren, meldt The Times, is de derde in een rij van Amerikaanse topontwerpers die een stap terugzetten. Calvin Klein deed het in 2002, terwijl Donna Karan eerder dit jaar de leiding van haar bedrijf uit handen gaf.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content