PrimaDonna lanceert swimwearcollectie tot H-cup

Het Belgische lingeriemerk PrimaDonna brengt voor de allereerste keer een collectie badmode op de markt. De lijn werd speciaal ontworpen met vrouwen met een grotere cupmaat in het achterhoofd.

Het Belgische lingeriemerk PrimaDonna brengt voor de allereerste keer een collectie badmode op de markt. De lijn werd speciaal ontworpen met vrouwen met een grotere cupmaat in het achterhoofd.

PrimaDonna heeft tankini’s, bikini’s en badpakken tot en met H-cup ontworpen, speciaal voor vrouwen met een grote cup. Er werd twee jaar gewerkt aan de collectie omdat badmode een heel andere kijk op materialen en pasvormen vraagt dan lingerie.

27 vrouwen deden de test

Om de pasvorm en het draagcomfort van de collectie te beoordelen, deed PrimaDonna een beroep op 27 ‘pasdames’, elk met een andere cup- en omtrekmaat. ‘Deze vrouwen van binnen en buiten het bedrijf moesten de swimwearsetjes testen van wasmachine tot strandstoel tot les aquaspinning. Elke bikini en elk badpak moet voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen,’ legt Liesbeth Van de Velde uit.

Pasvorm op de eerste plaats

PrimaDonna hecht veel belang aan de pasvorm van hun swimwear. ‘Wij sluiten geen compromissen wat pasvorm betreft,’ licht Liesbeth toe. ‘Op het strand of aan het zwembad geeft een vrouw zich immers echt bloot aan de buitenwereld. Dan wil ze zich zelfzeker voelen. En ze wil kunnen bewegen. Niets zo erg als een ‘bikiniblunder’, zeker als je een grotere cup hebt.’ Er werd ook aan Ook shapewear gedacht. De figuurcorrigerende badpakken van de lijn slanken af en creëren een vrouwelijk silhouet.

Mix & match

De badgoedcollectie van PrimaDonna werkt volgens het mix & match principe: je koopt geen vaste set, maar kiest zelf het soort slip waar jij je het best in voelt. Door de touwtjes of strikken in bepaalde snitten wat harder of zachter aan te spannen, bepaal je als draagster ook zelf de hoogte van je cups of van je slip. Hetzelfde geldt voor de schouderbandjes: ze zijn bijna allemaal zowel recht of als halternek te dragen.

De nieuwe collectie PrimaDonna swim ligt vanaf begin februari in de winkels. Surf voor meer info en beelden van de collectie naar www.primadonna.eu. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content