PFW: de 5 favoriete Belgische looks van Ellen De Wolf

© Belga

De afgelopen dagen betraden vijf Belgen de modearena. Moderedactrice Ellen De Wolf koos haar favoriete looks uit elke collectie.

De afgelopen dagen betraden vijf Belgen de modearena. Moderedactrice Ellen De Wolf koos haar favoriete looks uit elke collectie.

Ann Demeulemeester

“Hoewel Demeulemeester dit seizoen verraste met kleur (rood en nude) en prints (strepen en bloemen), gaat mijn voorkeur toch uit naar haar donker poëtische silhouetten in fluïde, transparante materialen. Demeulemeester classics, zeg maar. De oversized gazen hoeden, gedrapeerd als een sluier, zorgden voor extra allure.”

Christian Wijnants

“Het was een moeilijke keuze, want er zaten veel sterke stukken in de lente/zomercollectie van Christian Wijnants. Dit silhouet illustreert tegelijk de grafische en etnische invloeden die hij in zijn collectie heeft verwerkt. Ook het mooie koningsblauw en de lichtheid van het materiaal springen meteen in het oog.”

A.F. Vandevorst

“An Vandevorst en Filip Arickx vierden vrijdag de vijftiende verjaardag van hun label met suikerbonen en glas champagne voor iedereen. Het duo kon klinken op een fantastische collectie. Mijn favoriet is deze lange, sensuele jurk met kap. Onderaan zie je nog een beetje zand (een techniek die niet alleen op de kleding, maar ook op het haar en de benen van de modellen was aangebracht) , alsof ze door een zandstorm getroffen was.”

Haider Ackermann

“Ackermann droeg zijn collectie na de show op aan wat hij “handsome women” noemt, een adjectief dat meestal voor mannen gebruikt wordt. Zijn vrouwen hadden dan ook een stoere look, en liepen meestal met de borsten bloot. Mijn voorkeur gaat uit naar een prachtig, haast minimalistisch broekpak met haltersluiting. Alleen jammer dat je op deze foto de prachtig gekruiste schouders achteraan niet kan zien.”

Veronique Leroy

“Veronique Leroy toonde nogmaals dat ze niet alleen de ‘queen of fabrics’, maar ook van die van ‘coupe’ is. Daarom ga ik voor de deze look: een combinatie van verschillende coupes en materialen met dezelfde gestreepte print, zonder dat het te druk wordt.”

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content