Overleden Alexander McQueen krijgt biografische film over bewogen leven

© Reuters

De Britse ontwerper Alexander McQueen was geliefd bij popsterren en fashionista’s overal ter wereld. Zes jaar na zijn overlijden staat er een film over zijn leven op stapel.

McQueen mag wel omschreven worden als een legende van de mode-industrie. Hij studeerde aan Central Saint Martins waar hij zijn liefde voor mode kon ontplooien. De excentrieke, eclectische designer had succes bij eigenzinnige sterren als Isabella Blow en David Bowie. Ook het Britse koningshuis, waaronder prins Charles en Kate Middleton gingen regelmatig gekleed in zijn ontwerpen..

Sarah Jessica Parker was ook een grote fan van McQueen.
Sarah Jessica Parker was ook een grote fan van McQueen.© epa

Naast zijn eigen label stond hij van 1996 tot 2001 aan het hoofd van het Franse label Givenchy. McQueen werd onder meer bekroond met de titel van Brits designer van het jaar en internationaal designer van het jaar. In 2010 pleegde de ontwerper zelfmoord, negen dagen nadat zijn moeder overleed aan kanker.

Andrew Haigh tekent present als regisseur, eerder projecten van hem waren Weekend en 45 Years. Chris Urch zal het script op zich nemen, hij zal zich hiervoor laten inspireren door de biografie ‘Alexander McQeen: Blood Beneath the Skin’. Dit boek werd in 2015 uitgebracht en was van de hrand van Andrew Wilson. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content