Oprichtster Love Stories: ‘Ik maak lingerie voor vrouwen die trots zijn op hun borsten’

Love Stories © -

Het Nederlandse lingerielabel Love Stories staat voor eclectische ontwerpen met vrolijke prints en goddelijke stoffen. Vooral vrouwen met een kleine cupmaat kunnen opgelucht ademhalen dankzij Love Stories. Wij spraken met de vrouw achter het merk: Marloes Hoedeman.

De ontwerpen van Love Stories zijn zo mooi, dat het jammer is dat we lingerie onder onze kledij verbergen. ‘Underwear becomes outerwear’ is dan ook de slogan van het label. Draag deze lingerie gerust met een doorzichtige top, want ze mag gezien worden.

Marloes vulde een gat in de markt met haar bralettes zonder beugels. Vrouwen die geen al te grote borsten hebben, willen immers de keuze hebben om bh’s te dragen die zachter aanvoelen dan de standaard voorgevormde exemplaren. Love Stories is het bewijs dat lingerie vrolijk, comfortabel, stijlvol én sexy kan zijn. Het verbaast ons niets dat dit ‘vrijheid blijheid’ lingerielabel afkomstig is van onze Noorderburen. Wij trokken Marloes Hoedeman aan de mouw voor een gesprek over haar geesteskind.

Waarom koos je voor triangelbh’s zonder beugel of voorgevormde cups?

Marloes Hoedeman:Omdat ik een natuurlijke vorm mooier vind en ze veel lekkerder zitten. In een bralette zit je niet ingesnoerd. De vorm van je borsten wordt niet

Love Stories
Love Stories© –

Mensen lijken tegenwoordig nogal bang van De Tepel (denk maar aan de ban op Instagram). Welke raad zou jij geven aan vrouwen die altijd voorgevormde bh’s dragen om toch maar geen ‘last’ te hebben van zichtbare tepels?

Hoedeman:Dat vind ik persoonlijk verschrikkelijke onzin en echt heel ouderwets. Je kunt een sticker op de tepels plakken, maar ik vind het persoonlijk het helemaal niet erg als je wat tepel ziet. We hebben in onze collectie ook bralletes met een dichtere stof en zelfs met padding waardoor je dit ‘probleem’ kan oplossen, maar die angst voor de tepel vind ik helemaal niet nodig.

Jullie winkels zijn altijd erg sfeervol ingericht, zoals een romantisch hotel. Waarom koos je voor deze look?

Hoedeman: Ik vind het belangrijk dat je je thuis voelt in een winkel. Van een hotelkamer maak je vaak in korte tijd je thuis. Zeker als je soms helemaal aan het strippen bent is het belangrijk dat de temperatuur, muziek, ondergrond (een warm tapijt) en kleuren goed zitten.

Je ontwerpt je prints zelf. Waar haal je de inspiratie?

Hoedeman: Ik bedenk de prints inderdaad zelf en laat deze uitwerken door illustratoren. Mijn inspiratiebronnen zijn kustwerken, graffiti wanden en vintagekledij. Alle prints zijn combineerbaar, daarom werk ik niet met setjes, maar kunnen klanten zelf mixen en matchen.

De stoffen van de lingerie en pyjama’s van Love Stories zijn ongelooflijk zacht en comfortabel. ‘Een vakantie voor mijn borsten’, zei een kennis van je ooit. Waar haal je de stoffen vandaan?

Hoedeman: Een groot deel van mijn stoffen komen uit Europa. Ik pas alles zelf door en ben erg precies op het comfort van de items. Zelfs de etiketten in de slipjes en bralettes zijn gemaakt van een doorschijnend materiaal dat niet irriteert. Toch blijft het betaalbaar door subtiel stoffen te herhalen.

Love Stories
Love Stories© –

Hoe zou je jouw ideale klant beschrijven?

Hoedeman: Vrouwen en meisjes die lingerie als een onderdeel van hun outfit zien. En die het ook durven te laten zien! Vrouwen die trots zijn op hun borsten zonder dat ze enorm omhoog gepusht worden.

Love Stories: Lombardenvest 34, 2000 Antwerpen & Sint-Pietersnieuwstraat 7, 9000 Gent

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content