Ontdek Spanje in Brussel

Antiek ivoren curiosum uit de collectie Wim Prové. © -

De Zavel blijft zowat de elegantste wijk om te shoppen in Brussel. Je ontdekt er heel wat speciaalzaken op allerlei gebied, van culinair tot interieur. Uiteraard blijft de Zavel de draaischijf van onze kunst- en antiekhandel. Volgend weekend meer dan ooit, want dat grijpt BAS plaats, de Brussels Art Square, waar ruim 65 artdealers, antiquairs en vintageantiquairs hun deuren wijd opengooien.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september moet je echt even de Zavel afstruinen, want dan openen 65 topgaleries hun deuren. Naast de talrijke Brusselse dealers nodigt men ook enkele tientallen Spaanse kunsthandelaren uit die er in pop up stores hun collecties zullen tonen. Het wordt een parcours langsheen alle continenten en doorheen alle eeuwen. Er worden zowel Griekse oudheden aangeboden als etnische kunst uit Afrika en naoorlogs design. Deze opendeurformule leeft al enkele jaren op de Zavel, maar werd vermoedelijk nooit zo groots aangepakt als dit jaar. De gehele kunst- en antiekhandel zit trouwens weer in de lift.

Hoe bezoek je BAS? Je gaat gewoon naar de Zavel, zoekt een plaatsje om te parkeren, en duikt de Minimenstraat, Watteeustraat of Ernest Allardstraat in waar je meteen op een galerie botst en waar een plannetje klaarligt om de gehele buurt te verkennen. Je vindt ook aardig wat info op www.brusselsartsquare.com. De uren? Van 14 tot 20u. Vermoedelijk zullen ook nog heel wat deelnemers op zondag open zijn, als de wekelijkse antiekmarkt naast de Zavelkerk plaatsgrijpt, op zich ook een ommetje waard!

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content