Nieuwe adem voor modelijn Rochas

Rochas herlanceert zijn modelijn, die twee jaar geleden was stopgezet.

In maart 2009 komt er voor het eerst in drie jaar weer een pret-Ã -portercollectie onder het label Rochas. Procter & Gamble, dat het Franse mode-en beautyhuis in handen heeft, sloot daarvoor een licentieovereenkomst met het Italiaanse bedrijf Gibo.

De modelijn van Rochas werd in 2006 stopgezet wegens financiÔle problemen. Dat lokte toen grote verontwaardiging uit. Want nog maar vier jaar eerder was Belgisch ontwerper Olivier Theyskens aangetrokken als creatief directeur. En hij was erin geslaagd Rochas een volledig nieuw silhouet te bezorgen. De Franse, elegante stijl van zijn eerste collectie voor de herfst van 2003 oogstte internationaal lof. Hij mocht sterren als Nicole Kidman en Sarah Jessica Parker tot zijn cliÔnteel rekenen. En in 2006 werd Theyskens zelfs beloond met de Award van de Council of Fashion Designers of America, zowat de Oscar van de mode.

Nu wordt de modelijn dus geherlanceerd in samenwerking met Gibo, een belangrijke speler op de Europese luxegoederenmarkt, die onder andere al licentieovereenkomsten heeft met Marc Jacobs, Paul Smith en Roberto Cavalli. Gibo zal instaan voor de productie en distributie. Wie de collectie voor Rochas gaat ontwerpen, is nog niet bekend.

P&G zal de Rochas-beautyafdeling, die al meer dan tachtig jaar succesvol is, verder uitbouwen.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content