Natan stelt tentoon in Ieper

Edouard Vermeulen © BELGA

De Stad Ieper en het modehuis Natan pakken samen uit met de tijdelijke en exclusieve tentoonstelling “Kleur en Elegantie”. Die loopt nog tot 4 september in het Museum Mergelynck in Ieper.

In 2017 gaat het gerenoveerde Museum Mergelynck terug open voor het grote publiek, maar eerst wou Ieper de bezoekers de kans bieden om het gebouw te ontdekken en tegelijk hulde brengen aan Edouard Vermeulen via de tentoonstelling “Kleur en Elegantie”.

Vermeulen, die in 1983 het modehuis Natan overnam, is een geboren Ieperling. De tentoonstelling vertelt dan ook over de bijzondere band tussen zijn familie en de stad, maar uiteraard gaat er ook veel aandacht naar de ontwerpen van Vermeulen. De bezoekers maken doorheen een tiental kamers van het museum kennis met de kledij, schetsen en patronen en het creatieproces. Er zijn ook drie kortfilms gemaakt en er pronkt ook heel wat fotomateriaal doorheen de exhibitie. Het absolute pronkstuk van de tijdelijke tentoonstelling is de bruidsjurk van prinses Claire. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content