Must have-tassen deze zomer

Om u wat wegwijs te maken, selecteerden we 4 trends.

De zon schijnt nog maar enkele dagen en de fleurige prints, felle kleuren en gewaagd korte rokjes zijn al te zien in het straatbeeld. Bij een fashionable outfit mag natuurlijk geen leuke tas ontbreken.

Designers sloegen ons om de oren met tassen in alle formaten. De clutch – of enveloptas- is niet meer weg te denken, net als de XL-tas en de hobo-bag. Deze zomer echter, worden alle registers opengetrokken. Om u wat wegwijs te maken, selecteerden we 4 trends.

Franjes

Grote of kleine tassen, het maakt niet uit: franjes zijn deze zomer duidelijk aanwezig. Roberto Cavalli, Dior en Blumarine kunnen de trend niet weerstaan. Cavalli kiest voor opvallend, niet anders dan dat we van hem gewend zijn. Tassen in aardetinten zoals grijs, bruin en beige geven extra cachet met hun gewapper.

Ook Gucci valt voor de nostalgische franjes. Het Italiaanse modehuis opteert voor fiftiestasjes met hier en daar een franje. Blumarine kan duidelijk niet kiezen en mixt gewoon een aantal trends: franjes, felle kleuren en animal prints (zie verder). We kunnen alvast één ding vaststellen: de cowboylook is aan een forse comeback bezig.

Felle kleuren

De zomer van 2011 wordt dé zomer van de felle kleuren en prints. Een bijpassende tas mag dus zeker niet ontbreken. Cacharel brengt veel rozetinten en strakke modellen. Vooral de XL-clutch was opvallend op de catwalk. Blumarine houdt van variatie en stelt enkele tassen voor in felle kleuren zoals roze, oranje en blauw. Ook Sonia Rykiel volgt de trend en kiest voor kleine tassen in felle kleuren.

Animal prints

Paul Smith houdt het simpel en kiest voor een klein slangenmotief op grote rechthoekige tassen. Dolce & Gabbana houdt de kleding wit en vroom, maar opteert voor animal prints en goud bij tassen en schoenen. Givenchy gaat all the way: schoenen, tassen en kleding werden in een dierenprint-bad ondergedompeld.

Boho en Tribal

Het is geen nieuwe trend, maar ze blijft wel aanhouden. De collectie van Anna Sui staat helemaal in het teken van veren, leder, jeans en aardetinten. Ook haar tassen moeten er aan geloven. Het Italiaanse modehuis Etro gaat voor de tribaltrend. Veel clutches met simpele patronen in rood, geel, bruin en zwart.

De ultieme cowboy- en indiaanliefhebber is zonder twijfel Ralph Lauren. De kleding is, zoals steeds, gesofisticeerd slordig en zo zijn de tassen ook. Ze zien er van het eerste tot het laatste exemplaar afgeleefd uit. Maar dat maakt de boho-trend nu net zo interessant. Nieuw wordt oud en oud wordt nieuw.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content