Mode op de rode loper

Schitterende, maar wel sobere creaties dit jaar op de rode loper bij de Golden Globes. En fashion bloopers.

Schitterende, maar wel sobere creaties op de rode loper in Beverly Hills, waar zondagavond voor de 66ste keer de Golden Globes werden uitgereikt, prestigieuze filmprijzen die al even belangrijk zijn voor de mode-als voor de filmindustrie. De sterren kozen vooral voor zwart en wit, donkerblauw, beige en metaalkleur. Uitzinnige kleuren kwamen er nauwelijks aan te pas.

Dubbele Golden Globe-winnares Kate Winslet stal ook in stijl de show. Zij verscheen in een gesofisticeerde, strapless, zwarte jurk, ontworpen door Stefano Pilati bij Yves Saint Laurent. Net geen te diep decolleté of teveel bling. Ook sobere chic, maar dan wit/beige bij Demi Moore, Kate Beckinsale en Sandra Bullock, alledrie in Dior.

Angelina Jolie, die vaak voor een hogere split kiest dan Liz Hurley, maar dan wel de cleavage achterwege laat, verscheen in een metaalkleurige, zacht gedrapeerde Versace. Ook Kristin Scott Thomas maakte haar opwachting in een gemetalliseerde, gedrapeerde jurk (Lanvin).

Blauw was een andere succesnummer op de Golden Globes. Anne Hathaway hulde zich in een marineblauwe strapless Armani-japon met geborduurde Swarovski-kristallen, Paris Hilton hield het bij hemelsblauw en Drew Barrymore mat zich de allure aan van een 21ste eeuwse Marilyn Monroe in een organza lichtblauwe Dior-jurk die haar rondingen accentueerde.

Maar zoals gewoonlijk zijn dure creaties geen garantie voor het vermijden van fashion bloopers. Zo is Hollywood volgens gespecialiseerde waarnemers zeer slecht in het kiezen van de juiste bh-maat. Zowel Beyonce Knowles (in Elie Saab) als Salma Hayek (in Dior) spreidden een weinig flatterende cleavage tentoon, al kwam dat ook door het feit dat hun jurk minstens twee maten te klein was. Ze moesten het evenwel nog afleggen tegen Renée Zellweger, die het presteerde een witte bh onder een zwarte, gedeeltelijk transparante jurk te dragen.

Cameron Diaz, 36 intussen en normaal gezien een succes op de rode loper, had zich dan weer in leeftijd vergist. Ze maakte haar opwachting in een roze Chaneljurk, die volgens modecritici beter geschikt is voor een sterretje dat maar half zo oud is als zij.

Maar de modemisser van de Golden Globes beging ongetwijfeld Glenn Close, die de ongelukkige beslissing nam in een vintage gouden outfit van Giorgi Armani de rode loper te betreden.

The Telegraph/Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content