Marchesa brengt tweede, meer betaalbare, lijn uit

© Reuters

Het modelabel Marchesa, bekend om het kleden van menig celebrities in romantische avondkleding, gaat een tweede lijn uitbrengen. De collecties van deze nieuwe lijn volgen de ‘huisstijl’ van het merk maar het verschil zal zitten in de prijs.

Het modelabel Marchesa, bekend om het kleden van menig celebrities in romantische avondkleding, gaat een tweede lijn uitbrengen. De collecties van deze nieuwe lijn volgen de ‘huisstijl’ van het merk maar het verschil zal zitten in de prijs. Dat staat te lezen op de website van de Britse Vogue.

Marchesa, in handen van het Amerikaanse duo Georgina Chapman en Keren Graig, is vooral bekend om de romantische creaties die gedragen worden door Hollywoodsterren. We zien dan ook regelmatig een jurk van het merk op de rode loper. Onder meer Rihanna, Diane Kruger en Kristen Stewart kozen voor een evenement al voor een jurk van Marchesa. Het duo heeft ook een collectie bruidsjurken. Zo trouwde Blake Lively vorig jaar in een bruidsjurk van het label.

Het Amerikaanse label heeft nu beslist om een tweede lijn uit te brengen met kleding en accessoires, die iets goedkoper zullen zijn dan de hoofdlijn van het merk. “Tot nu toe hebben we de focus gelegd op avondkleding, maar we hebben er altijd al van gedroomd dat Marchesa een breder ‘lifestylemerk’ zou zijn”, zegt Georgina Chapman aan WWD.

Veel informatie over de nieuwe lijn is nog niet bekend, maar ze zou tegen het einde van het jaar verkrijgbaar zijn. De prijzen zullen schommelen tussen 160 en 800 euro. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content