Lore Van Keer ontwerpt voor Xandres binnen ‘Inspiring Woman’ project

© Xandres Inspiring Women - Lore Van Keer

Belgisch modelabel Xandres doet het weer: voor hun ‘Inspiring Women’ project werkten ze samen met juweelontwerpster Lore Van Keer

Modelabel Xandres brengt kleding voor sterke, stijlvolle dames onder het vaandel “Inspired by women”. Zo boden ze met COSTUM’elle een collectie maatpakken voor vrouwen aan die volledig naar diens smaak en lichaam konden aangepast worden. Ook de Inspiring Women-campagne zet vrouwen op een voetstuk. Sinds begin 2014 koos Xandres maandelijks een inspirerende vrouw die ze via hun website en social media in de kijker zetten om zo deze vrouwen te stimuleren en ondersteunen in hun creatief project. Vanaf dit jaar gaat Xandres nog een stapje verder door elk seizoen ook offline een platform te geven aan een inspirerende vrouw.

“Of het nu gaat om een jong talent of gevestigde waarde, een product of een dienst, iedereen kan voor ons een inspirerende vrouw zijn als ze de waarden van Xandres deelt”, aldus Xandres CEO Isabelle Santens. “Hopelijk kan hun verhaal andere vrouwen ertoe aanzetten om te geloven in zichzelf en te gaan voor hun dromen.”

Xandres vroeg juweelontwerpster Lore Van Keer om exclusief voor Xandres een juwelenset te ontwerpen. Dit 29-jarig aanstormend talent studeerde als productdesigner af aan het Sint-Lukas Brussel, maar haar fascinatie voor objecten bracht haar uiteindelijk naar de edelsmeedkunst.Sindsdien laat ze haar creativiteit los op goud, zilver en edelstenen; stuk voor stuk kleine kunstwerkjes waar bijvoorbeeld ook Eva Daeleman gek op is.

Ik kan m’n ogen er niet van afhouden. Een ring met m’n naam op?! Ik voel me Sinterklaas. Dankjewel @lorevankeer ?

A photo posted by Eva Daeleman (@evadaeleman) on

Voor Xandres liet Van Keer zich inspireren door een bladprint uit de zomercollectie. Het resultaat is een abstracte interpretatie in de vorm van een pendel en dito oorbellen waarmee ze haar eigenzinnige signatuur bevestigt.

Lore Van Keer ontwerpt voor Xandres binnen 'Inspiring Woman' project
© Xandres Inspiring Women – Lore Van Keer

“Dit is voor mij een unieke kans om mijn universum aan een groter publiek voor te stellen”, aldus de ontwerpster ” Naast het unieke Xandres juweel dat effectief verkocht zal worden, zal ook een deel van mijn eigen collectie getoond worden in de Xandres winkels. ” Sisters are doing it for themselves! (KS)

De Lore Van Keer capsullecollectie voor Xandres is beschikbaar in een zilveren (175 euro/stuk) of vergulde (195 euro/stuk) uitvoering. Voor vanaf 5 februari te koop in de Xandres en Xandres xline winkels van Antwerpen, Brussel en Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content