Levi’s in de bres voor ‘Pride’ in samenwerking met Harvey Milk Foundation

Levi's Pride collectie © Levi's

Levi’s lanceert een ‘Pride collectie’ in samenwerking met de Harvey Milk Foundation. Het denimlabel steunt de LGBT-gemeenschap al jaren en wil die steun dit jaar vertalen in een regenboogvriendelijke capsulecollectie die wereldwijd gelanceerd wordt.

Harvey Milk is een icoon voor de burgerrechtenbeweging en de homoseksuele gelijkberechtiging. In de jaren zeventig was hij de eerste openlijk homoseksuele politicus die verkozen werd. Hij kwam helaas te vroeg aan zijn einde toen het homofobe gemeenteraadslid Dan White hem in novemver 1978 neerschoot. In 2008 vertolkte Sean Penn de legendarische homoseksuele politicus in de biografie ‘Milk’.

Capsulecollectie

Ieder jaar brengt Levi’s een regenboogvriendelijke capsulecollectie op de markt op de LGBT-gemeenschap te steunen. Dit jaar zal die collectie wereldwijd gelanceerd worden, als eerbetoon aan de EuroPride. Dit evenement vindt begin augustus plaats in Amsterdam.

Harvey Milk Foundation

De capsulecollectie bestaat uit tanktops & T-shirts met een tijdslijn waarop de fundamentele data van de LGBT-rechten staan, met de nadruk op het jaar 1977, toen Milk verkozen werd als lid van de gemeenteraad van San Francisco. De denim items zoals jasjes, shorts en baseball caps zijn versierd met regenboog patches en Harvey Milk quotes. Een deel van de opbrengst gaat naar de Harvey Milk Foundation.

Patches

Om de lancering extra speciaal te maken zullen er ook limited edition Harvey Milk patches beschikbaar, waarmee Levi’s items kunnen gepersonaliseerd worden in de Levi’s Tailorshop in de Amsterdamse Kalverstraat of in de Levi’s Tailor Shop pop up in het Hoxton hotel in Amsterdam (van 1/08 tem 6/08). De opbrengst van deze patches zal gedoneerd worden aan het goede doel Aids Monument. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content