Levi’s en surfbrand Outerknown brengen exclusieve duurzame collab uit

Collab Levi's x Outerknown © Levi's en Outerknown

Bij Haven Surf in Antwerpen kan je de samenwerking tussen Levi’s en Outerknown, het surfmerk van Kelly Slater en John Moore, vinden. Het is de enige retailer in Europa die deze collab in aanbieding heeft.

Denim is een erg vervuilend materiaal. Gelukkig is het, wanneer het van goede kwaliteit is, wel een stof die lang meegaat. Toch vonden surflegende Kelly Slater en John Moore van het merk Outerknown denim tot nu toe te vervuilend om op te nemen in hun assortiment. Toen ze samenzaten met Levi’s en de mogelijkheden van de Levi’s Wellthread Collection hen ter ore kwamen, gingen ze overstag om een denimlijn te lanceren.

Het merk Outerknown werkt voor haar gewone collectie met biologisch katoen, gerecycleerd materiaal en innovatieve stoffen. Het doel van oprichters is mannenmode op de markt brengen die op een duurzame manier geproduceerd wordt: goed voor het milieu en eerlijk tegenover de arbeiders die de kleding maken.

Supima katoen

Levi's x Outerknown
Levi’s x Outerknown© Levi’s en Outerknown

De waterverspilling en chemische stoffen die nodig zijn voor het maken van conventionele jeans passen niet in het plaatje van Outerknown. De Levi’s Wellthread Collection bood een alternatief waar Slater en Moore mee aan de slag konden gaan. De productie gebruikt zeventig procent minder water dan conventionele jeans en het Supima katoen dat gebruikt wordt is een single-fiber katoen speciaal ontwikkeld voor zijn recycleerbaarheid. Supimakatoen wordt uitsluitend geteeld in de Verenigde Staten.

Sinds 2015 werkt Levi’s aan de verbetering van het proces, waardoor Outerknown in zee kon gaan met het beroemde denimlabel voor een samenwerking.

In Europa is de Levi’s x Outerknown collectie enkel fysiek bij Haven Surf te koop. Outerknown koos voor Haven omdat het een toonaangevende surf shop is die ook inzet op mannenmode. De winkel sluit qua filosofie goed aan bij Outerknown, dat ook de surfcultuur en mannenmode combineert.

Info en prijzen via havensurf.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content