Kunstzinnige schoenen bij J.M. Weston

Vijf kunstenaars ontwierpen droomschoenen voor het Franse luxeschoenenmerk J.M. Weston.

Wie graag met unieke schoenen over straat wil, moet de komende weken eens langs bij de boetieks van J.M. Weston in Antwerpen of Brussel. Vijf kunstenaars, onder wie de Belgische modeontwerper Kris Van Assche en de Canadese architect Frank Gehry, ontwierpen zeven exclusieve modellen voor het Franse luxeschoenenmerk. Ze vormen samen de collectie ‘Humeurs’. U kan deze schoenen bovendien laten aanpassen aan uw voorkeur, en ze bijvoorbeeld bestellen in een andere kleur.

Humeurs komt van het Franse ‘Humidité’ en verwijst naar de manier waarop het leer wordt bewerkt. Door het leer vochtig te maken wordt het makkelijker te plooien. Alle zeven de droommodellen werden zorgvuldig in elkaar gezet door echte ambachtsmensen in een Frans atelier. Dit gebeurt zo met alle J.M Weston-schoenen. Hierdoor kan de productietijd oplopen van twee tot vierentwintig maanden.

Liefhebbers kunnen deze schoenen in de Antwerpse en Brusselse boetiek nabestellen, volledig aangepast aan hun eigen wensen. Er hangt wel een prijskaartje aan al deze originaliteit, voor minder dan duizend euro krijgt u uw droompaar niet mee naar huis.

Ruth Vanden Berghe

Schuttershofstraat 18, 2000 Antwerpen, 032/25.58.83, Louizalaan 52, 1050 Brussel, 025/14.39.69

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content