Internationale samenwerking tussen mode-instituten in Maastricht

Maarten van Mulken © Sem Shayne

Om vanuit Maastricht een dialoog tussen creatief talent te stimuleren, is er ter gelegenheid van de Maastricht Conference on the Cultural and Creative Industries(MCCCI)een samenwerking op poten gezettussen Forza Fashion House Maastricht (FFH), Made2Measure, Maastricht Academy of Fine Arts & Design (MAFAD) en London College of Fashion (LCF).

Maandag 26 en dinsdag 27 september 2016 zijn niet alleen (inter-)nationale gastsprekers en experts in Maastricht voor de MCCCI. Ook Bella Gonshorovitz, Michelle Muirhead en Carmen Ludwig van het gerenommeerde London College of Fashion staan op de gastenlijst.

Zij zetten in samenwerking met het FFH, onderzoeksproject Made2Measure en de MAFAD het bijzondere project C3: Diversity op poten. Daarmee willen ze de grenzen van hun steden overschrijden en samen onderzoek doen. Het doel? Vanuit vergelijkbare (sociaal geëngageerde) projecten en in lijn met MCCCI en Made2Measure te bouwen aan een duurzaam creatief netwerk in Maastricht en dat met internationale spelers te versterken op het gebied van kennis, onderzoek, ervaring en visie.

Naast de LCF designers vertegenwoordigen Maarten van Mulken, Ebby Port en Victoria Sophie Keller de stad Maastricht in het project. De 3 ‘mixed-up Maastricht & Londen’ teams gaan bij de academy twee dagen lang aan de slag en bundelen hun krachten, kennis, creativiteit en visie rondom het thema ‘Diversiteit’.

Vervolgens wordt tijdens het congres ‘Everyone is an Artist’ op dinsdag 27 september om 16.00 uur in Centre Céramique in bijzijn van het publiek het eindresultaat gepresenteerd aan de jury bestaande uit o.a. Carolyn Mair, Branko Popovic en Marcel van Kan (MAFAD). Tevens zullen enkele creaties van designers tentoongesteld worden tijdens het congres in Centre Céramique en presenteert Carolyn Mair een workshop over ‘Psychology of Fashion’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content