In het spoor van De Wolf op MFW: verloren bagage en Gucci

© Instagram Ellen De Wolf

Moderedactrice Ellen De Wolf volgt dezer dagen de modekaravaan van Milaan naar Parijs voor de modeweken. Wat ze onderweg beleeft, leest u hier. Momenteel is ze in Milaan.

De eerste dag van de Milanese modeweek stond voor zowat de voltallige Belgische modepers in het teken van verloren bagage. Ergens tussen het zelf inchecken van de bagage in Brussel en onze aankomst in Milaan is het misgelopen. Voor ons en ongeveer dertig anderen op onze vlucht. Troostprijs: een toiletzak met tandenborstel en tandpasta, een staaltje shampoo, oordopjes en een wit T-shirt in XL.

Niks aan te doen, de show must go on. Bij Gucci blikt Frida Giannini terug naar de gloriejaren van het merk: de seventies. Al is de show soms een iets te letterlijke interpretatie van dat decennium. Bij Fay zitten ze na enkele moeilijke seizoenen weer op één spoor: dat van de sportswear. Net als bij Gucci zagen we ook daar enkele leuke stukken in jeans.

’s Avonds stond de lancering van Gucci Beauty op het programma. Het gezicht van de nieuwe make-uplijn is Charlotte Casiraghi, de oudste dochter van Caroline van Monaco, en net al haar moeder een beauté. Naar het schijnt. Ze was al weer vertrokken toen wij arriveerden in de winkel op de via Montenapoleone, maar ze had dan ook niet moeten uitzoeken hoe je van een gratis luchthavenshirt een volwaardige cocktailoutfit maakt.

Dat zal gelukkig niet meer gebeuren: vannacht is ook mijn koffer in Milaan aangekomen.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content