In beeld: ecologisch verantwoorde haute couture collectie van Chanel

Chanel is het summum van luxe voor velen. Dat opperhoofd Karl Lagerfeld beslist om de ecologische tour op te gaan, is dus erg belangrijk. De stoffen voor de collectie zijn volgens de ontwerper organisch of gemaakt van recycleerbaar materiaal. Het houten poppenhuis dat diende als set wordt na de show ook gerecycleerd. Kaiser Karl liet optekenen dat ‘duurzame mode er niet moet uitzien als slordig betogingsplunje.’ Hij koos een de bij, het belangrijkste diertje voor een gezonde en vruchtbare natuur, als passend motief voor de eco collectie.

De ontwerper trommelde een legertje jonge, invloedrijke modellen op. De zusjes Hadid, Kendall Jenner en Edie Campbell werden gehuld in capes, schoenen met houten kurken en stoffen die doen denken aan houtschilfers. Lagerfeld erkende ook de selfiegeneratie met haute couture smartphonehoejses, die subtiel vasthangen aan de haute couturejurken. Cara Delevingne liep zelf niet mee, nu ze zich wil focussen op haar acteercarrière past ze voor modellenklussen, maar tekende wel present op de front row. Haar date was haar hond Leo, die ook vast blij was met deze duurzame lijn.

Nu Chanel, een van de beroemdste modemerken wereldwijd, op de kar van duurzame mode is gesprongen, kunnen andere labels niet anders dan investeren in ecologische en ethische collecties. Of dat vinden wij althans. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content