Hunkemöller toont zomertrends badmode in Berlijn

Daarnaast stelde ook Sylvie Meis, misschien nog beter bekend als Sylvie Van der Vaart, haar capsulecollectie bikini’s voor het label voor. Het deed ons in het koude Berlijn alvast smachten naar een warme zomer.

In de Duitse hoofdstad heeft Hunkemöller de trends in badmode voor volgende zomer voorgesteld. Knoop in uw oren: prints, pastels en monochrome kleurencombinaties. Daarnaast stelde ook Sylvie Meis, misschien nog beter bekend als Sylvie Van der Vaart, haar capsulecollectie bikini’s voor het label voor. Het deed ons in het koude Berlijn alvast smachten naar een warme zomer.

Het was koud en sneeuwachtig in Berlijn. Het was dus wel even een knop omdraaien, als je wist dat we de badmode voor de zomer van 2014 voorgeschoteld gingen krijgen. Maar als je de kleuren van de collectie zag, de zwierige strandkleedjes en vrolijke hoedjes, dan was de zomer toch al heel even heel dichtbij in Berlijn. Nah!

Hunkemöller, van oorsprong een Nederlands lingerielabel, had een hip appartement afgehuurd in het midden van de stad om pers te ontvangen en te laten kennismaken met wat ze in petto hebben voor volgende zomer. En oh boy, it was pretty!

Zeven keytrends voor volgende zomer

In totaal werkt Hunkemöller met zeven keytrends voor volgende zomer. Dit zijn ‘Ethnic Elegance’, ‘Bright Statement’, ‘Festival Fun’, ‘Glam Pastels’, ‘Black Deluxe’, ‘Graphic Monochrome’ en ‘Punky Paradise’. Elke trend bevat zowel bikini’s, als een badpak en vaak ook een extra accessoire zoals bijvoorbeeld een strandjurkje of hoed. Kortom, met deze zeven trends kan iedereen een bikini vinden naar haar zin of gevoel van het moment. Voor een festival zou je bijvoorbeeld een bikinitop uit het ‘Festival Fun’-thema kunnen combineren met een korte jeansshort. Of je zou aan het zwembad kunnen liggen zonnen in een bikini in pastelkleurtjes.

Aztec-print is favoriet van Sylvie

Maar hoogtepunt van de voorstelling was ongetwijfeld de ontmoeting met Sylvie Meis. Die naam zal je op het eerste ‘gehoor’ niet zoveel zeggen, maar als we zeggen ex-mevrouw Van der Vaart, dan zal er wel ergens een belletje gaan rinkelen. Sylvie Meis stelde ‘The Sylvie Collection by Hunkemöller’ voor. De collectie bestaat in totaal uit acht bikini’s. Er zijn twee modellen met Aztec prints (een van de favorieten van Sylvie), met daarnaast ook enkele meer ingetogen ontwerpen in wit, zwart, roze of blauw. Toch heeft elke bikini een opvallend detail, zoals parels of hangertjes.

Naast de Aztec-print, is ook de witte bikini met parels een favoriet van Sylvie. “Ik wilde sexy, modieuze bikini’s ontwerpen, maar ook met een heel erg goede fit voor op het strand. Bovendien wil ik ook dat mensen met een kleiner gestalte, zoals ik, kunnen stralen in badmode. Dit door bijvoorbeeld iets lager te werken aan de heupen.”

Na afloop van de presentatie waren we aan het dagdromen over parelwitte stranden en zomerse cocktails. Een halfuurtje later stonden we weer met onze twee voeten in de sneeuw. Maar dat kon de pret én de dagdroom allesbehalve verpesten.

De zomercollectie badmode is verkrijgbaar vanaf mei 2014.

Laura Van Roey vanuit Berlijn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content