Hoe “nude” lingerie niet enkel meer voor blanke vrouwen mag zijn

© Nubian Skin

Want het begrip “huidskleur” kent meer invullingen dan het doorgaans gebruikte beigeroze.

Roep een beeld op bij het woord “huidskleurig”. De kans is groot dat dit beeld verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van welke huidskleur hij of zij heeft. Toch is de mode- en interieurwereld het redelijk eens over hoe “nude” eruit ziet: een soort beige-roze dat slechts voor sommigen onder ons overeenstemt met de kleur van onze armen en buik. Wanneer die mensen een “nude” bh dragen of een pleister opkleven zal die inderdaad min of meer naadloos overgaan in haar eigen huidskleur, maar voor zij met een donkere of zelfs olijfkleurige huid is “nude” gewoon een kleur als zoveel anderen en wordt de connotatie met huidskleur zelfs niet gemaakt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Uit frustratie voor deze enggeestige invullig van het begrip “nude” richtte Ade Hassan in oktober 2014 Nubian Skin op, een lingeriemerk dat ook voor meer getinte huidjes een juiste soort “nude” wil vinden. Niet zeker welke kleur bij jou past? De handige skintone guide heeft de verschillende tinten van populaire M.A.C. en Bobbi Brown foundations geregistreerd en gelinkt aan haar eigen kleurenpalet. Door gewoon jouw ideale foundation aan te klikken weet je meteen welke Nubian Skin-kleur daaraan correspondeert.

Nubian Skin is verkrijgbaar via Asos of op Nubianskin.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content