H&M toont duister kantje met ‘Dragon Tattoo’ collectie

Om op de verwachte hype rond de film “The Girl with the Dragon Tattoo” in te spelen, lanceert H&M een collectie gebaseerd op de outfits van hoofdpersonage Lisbeth Salander.

De verschijning van Rooney Mara in “The Girl with the Dragon Tattoo” zal volgens H&M niet alleen mannenharten sneller doen slaan. De Zweedse modeketen verwacht een immense hype rond de aparte garderobe van Lisbeth Salander, de heldin uit de Millenium-trilogie.

Creatief brein achter de Dragon Tattoo-collectie is Trish Summerville, eveneens ontwerpster van de outfits die Lisbeth Salander draagt in de film. Summerville wilde, in samenwerking met het H&M-team, de stijl uit de film meer fashion maken zonder de ruwheid ervan te verliezen.

Lederen jasjes, bleached jeans en stoere botten zouden onder andere die klus moeten klaren. Ook het kleurenpallet werd aangepast met zwart, grijs, gebroken wit en rood als meest voorkomende tinten.

De collectie wordt gelanceerd in de Boutique Colette in Parijs op 28 november. Maar lang wordt ons geduld niet op de proef gesteld, want vanaf 14 december ligt de collectie al in 180 winkels wereldwijd en zal ze ook online verkrijgbaar zijn. De film “The Girl with the Dragon Tattoo” wordt eveneens tegen het einde van 2011 in de zalen verwacht. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content