H&M stopt met productie van kleren met angorawol

© Reuters

Winkelketen H&M stopt definitief met de productie van kledij met angorawol.

H&M stopt definitief met de productie van kledij met angorawol. De modeketen maakte eind november al bekend dat ze de wolproducten niet meer zou verkopen tot ze zeker was dat haar leveranciers de angorakonijnen goed behandelen, maar dat besluit is nu dus definitief geworden.

De aanleiding was een filmpje van de Nederlandse dierenorganisatie PETA, waarin te zien is hoe levende angorakonijnen bij een producent in China op brutale wijze van hun vacht worden ontdaan.

“We stopten op 27 november de productie van alle kledingstukken met angorawol en hebben sindsdien bijkomende inspecties uitgevoerd in de kwekerijen waar onze leveranciers hun angorawol vandaan halen”, aldus H&M in een persmededeling

“Omdat de angoraboerederijen ver van ons verwijderd zijn in de productieketen, kunnen we momenteel niet garanderen dat ze werken volgens onze richtlijnen en volgens de specifieke richtlijnen voor het kweken van angorakonijnen. We hebben daarom besloten om de productie van angoraproducten definitief stop te zetten.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content