Grootste schoenenparadijs ter wereld

In de Galeries Lafayette in Parijs is zopas het grootste schoenenparadijs ter wereld geopend.

Voor schoenenverslaafden aller landen voortaan één adres: de Galeries Lafayette in Parijs. Want daar is zopas het grootste schoenenwalhalla ter wereld geopend. Meer dan drieduizend vierkante meter biedt er ruimte aan honderdvijftig schoenenmerken voor vrouwen, waaronder zestig nieuwe en vijfenzeventig exclusieve Lafayette-labels.

Het schoenenparadijs ligt op het gelijkvloers en is dubbel zo groot dan de voormalige schoenenruimte in het bekende Franse warenhuis. Het klopt in afmetingen en aanbod ook de schoenenafdeling van Harrods in Londen en van Saks Fifth Avenue in New York.

Omdat Lafayette internationale klanten wil aantrekken is er een ruim aanbod aan maten. Ook zullen er het hele jaar zowel sandaaltjes als winterlaarzen te vinden zijn. Kwestie van Françaises die in de winter naar zonnige oorden trekken op hun wenken te kunnen bedienen. De prijzen gaan van 99 euro tot 1.816 euro voor schoenen met designerlabel. Daartussen vindt u zowat elke gradatie.

Fransen grootste schoenenliefhebbers
Het gigantische schoenenparadijs opent niet toevallig in Parijs. Volgens Galeries Lafayette zijn Franse vrouwen de grootste schoenenconsumenten van Europa. Ze kopen gemiddeld zes paar per jaar. Zeventien procent heeft meer dan twintig paar schoenen.

“Schoenen staan bovenaan op het verlanglijstje van vrouwen. Ze zijn populairder dan tassen of zonnebrillen”, aldus Paul Delaoutre, ceo van Galeries Lafayette, bij de opening. Volgens hem zijn Franse vrouwen ook bereid om het even welke prijs neer te tellen voor hun “droomschoenen”.

In september wordt de ruimte officieel ingehuldigd. Tegen dan zal er ook een pedicure en schoenenmaker ten dienste staan van de schoenenliefhebbers.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content