Gevoelige mode uit Japan

Van 9 tot 11 september presenteren modestudenten uit Japan hun werk in de Antwerpse Red Fish Factory.

De Japanse Design Universiteit Kobe is voor de derde maal te gast in de tentoonstellingsruimtes van de Red Fish Factory in Antwerpen. Professor Masataka Noguchi selecteerde enkele laatstejaarsstudenten en recent afgestudeerden van de afdeling textiel en mode. Zij zullen aanwezig zijn en uitleg geven bij hun tentoongesteld werk.

Gevoelige huid

Het thema dat de studenten als opdracht voor hun eindwerk kregen was Sensitive skin. Onderwerpen als de kwetsbaarheid van de mens en bescherming komen aan bod. Een actueel thema dus, na de recente tsunami en nucleaire ramp in Japan.

Kobe Design University

De Japanse, hypermoderne universiteit bestaat uit onder andere de afdelingen design, mode, textiel, plastische- en intermediale kunsten. Studenten leren er werken met moderne technologieën zonder de oude Japanse tradities uit het oog te verliezen. Traditionele technieken worden gebruikt als basis voor hedendaagse ontwerpen. Zo creeëren de studenten vernieuwende mode met Japanse invloeden als origamitechnieken, inkttekeningen en aquarellen. (AH)

Sensitive Skin, op vrijdag 9/09 (14u-18u), zaterdag 10/09 en zondag 11/09 (telkens van 10u-18u) in Red Fish Factory, Helmstraat 139, 2140 Antwerpen. Gratis toegang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content