Gaat nieuwe campagne van American Apparel te ver?

© Twitter

De ‘Back To School’-campagne werd al verboden in Groot-Brittannië.

De ‘Back To School’-campagne werd al verboden in Groot-Brittannië.

Het Amerikaanse label staat erom bekend om de grenzen van de reclamewereld op te zoeken. Hun reclames zweven vaak tussen de lijnen van wat kan en wat niet. American Apparel wil provoceren en staat er om bekend de modellen vaak in kwetsbare posities, met weinig om het lijf te fotograferen. In het verleden lagen ze al onder vuur voor onder meer een T-shirt met een vagina en menstruatiebloed en de etalagepoppen met een bos schaamhaar deden ook al de wenkbrauwen fronsen.

Het mag dan ook niet verwonderen dat American Apparel opnieuw onder vuur is komen te liggen voor expliciete nieuwe campagnefoto’s. Dit keer ligt de ‘Back to School’-advertentie onder vuur. In deze campagne is een meisje te zien die in een minirokje vooroverbuigt. De Britse reclamecommissie besliste om te reclame te verbieden in het land omdat ze erg ongepast is volgens hen. De vrouwen worden afgebeeld als objecten, omdat hun gezicht niet te zien is en de nadruk ligt op hun lichaamsdelen.

Het is niet de eerste keer dat een campagne van American Apparel verboden wordt in het Verenigd Koninkrijk. Er kwamen al vaker klachten binnen over de seksueel expliciete campagnebeelden van het label. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content