Elie Saab kiest Belgische band voor campagnesoundtrack

De Belgische band I Will, I Swear mag de muziek verzorgen van Elie Saabs FW13/14-campagne. De modeontwerper is helemaal weg van hun single Long Days en vroeg het tweetal uit Gent voor zijn najaarscampagne.


Belgische bands en gevierd modeontwerpers, ze lijken een goede combinatie. Nadat Karl Lagerfeld zijn appreciatie voor Selah Sue liet blijken blaast Elie Saab nu de loftrompet voor I Will,I Swear. Jonathan Van Landeghem en Fien Deman, de twee groepsleden van I Will, I Swear, wisten de modeontwerper te bekoren met hun dromerige popsong Long Days en rijfden zo een wel heel gegeerde gig binnen voor een prille band uit het Gentse. ‘Long Days’ is immers de campagnesong geworden van de Elie Saab FW13/14-collectie.

Deze najaarslijn belichaamt een ingetogen schoonheid, met zwarte en donkerblauwe maatpakken en jurken waar het accent op de taille kwam te liggen. Saab verzachtte zijn silhouetten door af en toe te opteren voor een strook doorkijkstof of kant en voegde hier en daar een lik chartreuse en violet toe.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Saab voor deze collectie op zoek ging naar muziek die eenzelfde filosofie omhelst. Door niet te kiezen voor een grote naam stuurt Saab weg van de schreeuwerigheid en opteert hij voor een meer pure vorm van esthetiek: Long Days is geen single die met toeters en bellen je woonkamer komt binnenvallen, maar iedereen met een functionerende buis van Eustachius hoort meteen de kwaliteit. (KS)Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Long Days’ van I Will, I Swear is uit op Unday / N.E.W.S Records en beschikbaar op vinyl en iTunes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content