Een Chanel van 5 euro

In Parijs is een muntstuk van 5 euro geslagen met de beeltenis van Coco Chanel.

Het is dit jaar precies 125 jaar geleden dat de Franse modelegende Gabrielle –Coco -Chanel ter wereld kwam. En dat levert niet alleen een biografische film (met Audrey Tautou in de hoofdrol) op. Ook huidig Chanel-directeur Karl Lagerfeld laat de verjaardag niet geruisloos voorbijglijden. Hij brengt hulde aan de stichtster van het huis met een muntstuk waarop haar portret is afgebeeld. Samen met Frans minister van Cultuur sloeg hij dinsdag in Parijs het eerste exemplaar.

Lagerfeld koos voor een beeltenis in profiel. Mademoiselle Chanel draagt een van haar beroemde hoeden en haar al even onafscheidelijke parelketting. Parels boorden ook het muntstuk af, samen met de inscripitie ‘Coco’. De achterzijde kreeg het typische ‘matelassé’-motief van het merk.

Het collector’s item is uitgevoerd in 11.099 exemplaren, zowel in goud als zilver. Het heeft een symbolische waarde van 5 euro, waarbij de ‘5’ verwijst naar het mythische Chanel-parfum ‘N°5’. De muntstukken worden gelanceerd op 1 december. Wie er een wil, moet minstens 325 euro neertellen.

Ann Heylens

Verkoopsinfo:www.monnaiedeparis.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content