De top 10 van best betaalde modellen

Bij topmodellen is één zaak van uiterst groot belang: hun uiterlijk. Daarnaast moeten ze een product kunnen verkopen door het imago van het modehuis of magazine over te dragen. Topmodellen verdienen het meest aan grote deals zoals Victoria’s Secret en H&M. Maar welke van de honderden topmodellen kan dat nu het beste? Het Amerikaanse geldzakenmagazine Forbes, dat ook ieder jaar de top 100 van meest invloedrijkste mensen aankondigt, laat de top 10 van best betaalde topmodellen op ons los. 1. Gisele BündchenWaarde: 31 miljoen euroReden: Bündchen was het gezicht voor H&M, Dior en Versace tijdens het afgelopen jaar. Toen ze Pantene promootte groeide de verkoop van de haardproducten met 40%. Haar deal met Ipanema flip-flops legde haar zeker ook geen windeieren.

2. Heidi KlumWaarde: 13,8 miljoen euroreden: De Duitse schone beëindigde vorig jaar haar 13-jarige carrière bij Victoria’s Secret. Haar vermogen klom op tot 13,8 miljoen euro door tv-shows, kledinglijnen en vermeldingen van grote merken. Ze maakte deals met ‘Project Runway’, ‘Seriously Funny kids’ en ‘Germany’s Next Top Model’.

3. Kate MossWaarde: 9,3 miljoen euroReden: Moss haalde een grote deal binnen met de Britse modeketen TopShop en was het gezicht voor campagnes van onder meer Dior cosmetics, Vogue Eyewear, Longchamp, waar ze haar eigen collectie mocht ontwerpen, Rimmel, Yves Saint Laurent en Cidade Jardim.

4. Adriana LimaWaarde: 5,5 miljoen euroReden: Door in Victoria’s Secret catalogussen te poseren en catwalks voor het lingeriemerk te lopen verdient Lima goed haar brood. Ze poseerde ook voor een Loewe campagne en het Braziliaanse merk Forum.

5. Alessandra AmbrosioWaarde: 3,4 miljoen euroReden: Ambrosio is nóg een van de gelukkigen die zich een Victoria’s Secret Angel mag noemen. Verder poseerde de Braziliaanse voor Dolce & Gabbana, Moschino, het Braziliaanse sportmerk Colcci (met Ashton Kutcher) en Carlos Miele jeans.

6. Daria WerbowyWaarde: 3,1 miljoen euroReden: Ze is het gezicht voor make-upgigant Lâncome Paris en heeft deals met Hudson Bay, Stefanel, Joseph, Oroton, H&M, Versace en Yves Saint Laurent.

7. Lara StoneWaarde: 3,1 miljoen euroReden: De Nederlandse Stone veroverde grote contracten met Calvin Klein, Versace, H&M, Forum, Prada en Donna Karan. Een kenmerkende troef is het spleetje tussen haar voorste tanden.

8. Carolyn MurphyWaarde: 2.9 miljoen euroReden: Murphy haalde een grote Estée Lauder-deal binnen, en is het gezicht voor Iceberg, Fashion Island en Peek & Cloppenburg. Ze heeft contracten met Tiffany & Co, Tom Ford en nog andere merken.

9. Natalia VodianovaWaarde: 2.7 miljoen euroReden: Het Russische model is het gezicht van lingeriemerk Etam en ontwerpt haar eigen lijn voor diezelfde keten. Ze schitterde ook voor een geur van het Franse merk Guerlain

10. Candice SwanepoelWaarde: 1,4 miljoen euro Reden : De 22-jarige Zuid-Afrikaanse schone behoort tot het selecte clubje van Victoria’s Secret Angels. Swanepoel scoorde ook al op de cover van de Italiaanse Vogue en was het gezicht van jeansmerk True Religion.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content